Gemeente Middelburg

Â
Peter den Doelder en Ed de Graaf ondertekenen de overeenkomstl

Middelburg als eerste in Jeugdcultuurfonds Zeeland

Op woensdagavond 6 oktober vond in het stadskantoor van Middelburg de oprichting plaats van het Jeugdcultuurfonds Zeeland of wel, âKunst is een vriend die je nooit in de steek laatâ.

Voor deze oprichting kwam de directeur van het Jeugdcultuurfonds Nederland naar Middelburg om deze oprichting te formaliseren. De gemeente Middelburg is de eerste gemeente in Zeeland die deel gaat nemen aan het jeugdcultuurfonds in Zeeland. De directeur van Jeugdcultuurfonds Nederland, mevrouw Minco, de voorzitter van het Jeugdcultuurfonds Zeeland, de heer de Doelder, en de Middelburgse wethouder van cultuur en sociale zaken, de heer de Graaf, ondertekenden hiervoor overeenkomsten.

Waarom een jeugdcultuurfonds?

Teveel kinderen kunnen niet meedoen aan kunstzinnige activiteiten, zoals dans-of muzieklessen omdat hun ouders niet genoeg geld hebben. Het is belangrijk om te investeren in kinderen. Juist voor de kinderen in een achterstandssituatie. Zij moeten de kans krijgen om hun creativiteit en talenten te kunnen ontplooien. Daarom vinden het Jeugdcultuurfonds Zeeland en de gemeente Middelburg het belangrijk om financiële belemmeringen voor de kinderen weg te nemen en plaatselijke cultuurinstellingen worden uitgenodigd om deze kinderen te bereiken voor een betere cultuurparticipatie.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl