Gemeente Heerenveen


Jaarlijkse controle hondenbelasting gaat weer van start

In de gemeente Heerenveen moet u belasting betalen voor het houden van een hond. Dit op grond van de Verordening Hondenbelasting die jaarlijks wordt vastgesteld.

Vanaf 11 oktober gaan weer enkele controleurs op pad. Ze controleren woningen in Heerenveen en in de buitendorpen, zowel overdag als 's avonds. De controleur kan zich legitimeren. De controles worden uitgevoerd in de maanden oktober en november.

De controleur stelt u enkele vragen over het wel of niet houden van een hond. Wanneer u thuis bent, stelt de controleur de vragen aan de deur. Bent u niet thuis, dan maakt de controleur ter plaatse een beoordeling en laat eventueel een informatiebrief en een aangiftebiljet hondenbelasting bij u achter.

Misschien hebt u sinds kort een hond en bent u nog niet in de gelegenheid geweest om daarvan aangifte te doen. U dient hiermee niet te lang te wachten; wettelijk gezien bent u namelijk verplicht om binnen twee weken aangifte te doen.

Aangifte gaat eenvoudig via onze Digitale Balie. Om online aangifte te doen maakt u gebruik van uw Digid inlogcode.

Liever op papier? Vraag een aangiftebiljet Hondenbelasting op bij het Team Belastingen via telefoonnummer 0513 617 880. U kunt het aangiftebiljet ook ophalen en inleveren bij de receptie van het gemeentehuis, gevestigd aan de Crackstraat 2.

Tarieven 2010:


· per hond EUR 39,87;


· per kennel EUR 159,38.