Gemeente Binnenmaas

10-09-2010

Bezoek delegatie Provinciale Staten aan Binnenmaas

Wethouder Ed Lafeber ontving op woensdag 6 oktober een delegatie van de Provinciale Staten, om te praten over glastuinbouw in de Hoeksche Waard. Hierbij heeft hij nogmaals aangegeven dat er geen Hoeksche Waards draagvlak is om bovenregionaal glas te faciliteren.

Wethouder Ed Lafeber ontving op woensdag 6 oktober een delegatie van de Provinciale Staten, om te praten over glastuinbouw in de Hoeksche Waard. Hierbij heeft hij nogmaals aangegeven dat er geen Hoeksche Waards draagvlak is om bovenregionaal glas te faciliteren. Een aantal provinciale politici maakte op deze dag een rondrit door de provincie, om de plaatsen te bekijken waar volgens Gedeputeerde Staten kassen moet komen.

Op de bezinkvelden van de Suiker Unie zou ruimte zijn voor een kleine dertig hectare glastuinbouw. De gemeente ziet dit niet zitten, omdat zij nog druk in overleg is met Suiker Unie over de toekomst van het omvangrijke bedrijfsterrein. Op donderdagavond 7 oktober beslist de gemeenteraad op welke manier de samenwerking met Suiker Unie wordt voortgezet. Het probleem is de gemeente wil van het fabrieksterrein een woon- en recreatiegebied maken. Suiker Unie daarentegen zet in op de vestiging nieuwe bedrijvigheid, in de zwaarste milieucategorie. Het bedrijf wordt gesteund door de provincie en de Kamer van Koophandel.