Gemeente Binnenmaas

Intergemeentelijke Commissie Cultureel Erfgoed geïnstalleerd

07-09-2010

Op dinsdag 5 oktober werd in het gemeentehuis van Binnenmaas de leden van de nieuwe Intergemeentelijke Commissie Cultureel Erfgoed geïnstalleerd.

(klik op de foto voor vergroting).

Op dinsdag 5 oktober werd in het gemeentehuis van Binnenmaas de leden van de nieuwe Intergemeentelijke Commissie Cultureel Erfgoed geïnstalleerd. Deze commissie ging de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Korendijk, Cromstrijen en Binnenmaas gevraagd en ongevraagd adviseren over de toepassing van de Monumentenwet, de monumenten- of erfgoedverordening en het gemeentelijk erfgoedbeleid.

In juni van dit jaar is de werving van belangstellenden gestart. Vervolgens zijn met geselecteerde sollicitanten gesprekken gevoerd. Als resultaat hiervan werd op 5 oktober de volgende leden geïnstalleerd:

De heer J.B. van Steensel als deskundige op het gebied van restauratietechniek, de heer J.L. van der Bie als deskundige op het gebied van bouwhistorie, de heer J. Coenraads als burgerlid voor de gemeente Cromstrijen, mevrouw W.M.Spaan als burgerlid voor de gemeente Korendijk en de heer C.A.I.M. Charité als burgerlid voor Binnenmaas. Daarnaast treden de heren J. Ras (archeoloog) en B. Cornelisse (historische geografie) op als ad hoc leden. De heer A. Meerburg wordt geïnstalleerd als voorzitter van de commissie.