Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


drempels op maat

---

Winkels Javastraat krijgen drempels op maat

7 oktober 2010
Nevin Özütok onthulde de eerste drempel voor een betere toegankelijkheid van de winkels in de Javastraat in kledingreparatiebdrijf Asgül.

Negentien winkels in de Javastraat krijgen een drempel op maat. Daarmee zijn deze winkels goed toegankelijk voor íedereen: voor mensen met een handicap of krukken, ouderen met een rollator en mensen met kinderwagen.

Nevin Özütok, stadsdeelwethouder openbare ruimte, onthulde de eerste drempel in de winkel van kledingreparatiebedrijf Asgül, Javastraat 97. De ondernemer is heel blij met zijn nieuwe, aangepaste drempel die op maat is gemaakt. Nevin Özütok lichtte toe: 'Stadsdeel Oost staat voor een aantrekkelijke openbare ruimte, schoon, heel en duurzaam, die toegankelijk moet zijn voor iedereen.'

Het initiatief voor de drempels komt van de vereniging Zeeburg Inclusief (ZIN), die opkomt voor de rechten van gehandicapten, ouderen en chronisch zieken. Zij hebben meegelopen met de schouw om de winkels die in aanmerking komen, te kiezen. De drempels zijn van aluminium, en worden na sluitingstijd weer binnengehaald. Het is de slagroom op de taart; de Javastraat wordt steeds mooier en aantrekkelijker voor een groot winkelend publiek.

---