Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Nationale Ouderendag in Utrechtse Heuvelrug

Nationale Ouderendag in Utrechtse Heuvelrug

Op vrijdag 1 oktober was de Nationale Ouderendag. Op deze dag werden ouderen in de gemeente extra in het zonnetje gezet. Vele wensen van ouderen werden vervuld en er vonden diverse activiteiten plaats.

Wethouder Elisabeth van Oostrum opende de dag in zorgcentrum De Ridderhof in Amerongen. Drie zangkoren gaven een mini-concert. Hierna vonden er gedurende de dag op verschillende locaties activiteiten plaats. Zo hebben de zangkoren ook in andere verzorgingshuizen een mini-concert gegeven, werden er pannenkoeken gebakken in verzorgingshuis Beukenstein, was er een diner in het Zonnehuis, vond er een puzzeltocht plaats over de Heuvelrug en was er een bezoek aan dierenpark Amersfoort.

Op deze dag zijn met behulp van veel vrijwilligers vele wensen van ouderen in vervulling gegaan. Voor wensen die niet direct vervuld werden, wordt nog een oplossing gezocht.

De Nationale Ouderendag is mede tot stand gekomen door het initiatief van een inwoner van Zeist, inwoners van onze gemeente, bedrijven, de gemeente en diverse instellingen. Het doel van de dag was om mooie ontmoetingen met ouderen tot stand te brengen. Een dag waarop inwoners, buurtgenoten, verenigingen, scholen, instellingen en bedrijven iets moois doen voor en met ouderen in de buurt of in het verzorgingshuis.