Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Dorpsbezoek Maarn en Maarsbergen goed verlopen

Het college van burgemeester en wethouders heeft de dorpsbezoeken afgesloten.

Deze week was het college te gast in Maarsbergen en Maarn. In Maarsbergen werd onder andere een bezoekje gebracht aan Bakkerij Bos. Vanwege het 100-jarige bestaan van de zaak had wethouder Elisabeth van Oostrum een bloemetje meegenomen.

Een belangrijk onderwerp in beide dorpen was de toekomstige verbreding van de A12 en wat de consequentie hiervan is voor de inwoners qua geluidsoverlast, maar ook qua verkeershinder.
Tijdens de fietstocht in Maarn werd letterlijk stilgestaan op de Kapelweg. Ter hoogte van de parkeerplaats (tegenover de Eikenlaan) wordt volgend jaar een fiets/voetgangerstunnel aangelegd, die op de Bakkersweg uitkomt.

's Avonds maakte wethouder Tom Verhoef bekend dat er nieuwe ontwikkelingen zijn over het Centrumplan. De gemeente sluit op korte termijn een overeenkomst af met de projectontwikkelaar. Volgens de wethouder biedt deze nieuwe stap perspectief voor nieuwe winkels en woningen in het centrum van Maarn waardoor de dorpskern over een paar jaar nieuw elan krijgt.

Tunnel bij station gaat weer open
De gemeente heeft vorig week tijdens een spoedoverleg geëist dat de tunnel bij het station in Maarn weer open gaat voor het gemotoriseerd verkeer. Het uitgangspunt hierbij is dat openstelling veilig is voor zowel de werknemers als de weggebruikers. Wanneer de tunnel weer open gaat, wordt op korte termijn bekend.

De meest actuele informatie over de tunnel in Maarn leest u op onze site onder Actueel, Werk in Uitvoering, Maarn.