Politie Rotterdam Rijnmond



POLITIE TREFT ZWAAR VUURWERK AAN TIJDENS CONTROLE

Datum publicatie: 07-10-2010 13:00

SPIJKENISSE - In het kader van de aanpak van overlast door scooter-rijders, heeft de politie woensdag 6 oktober een controle uitgevoerd aan de Korte Schenkeldijk. 11 brom- en snorfietsen werden gecontroleerd op snelheid en inrichtingseisen. Bij deze controle werd in de buddyseat drie stuks zwaar vuurwerk aangetroffen.

Bij nadere bestudering bleek het te gaan om vuurwerk wat qua lading overeenkomt met een handgranaat. Hierop werd de bestuurder aangehouden. Naar aanleiding van de vondst werd in de woning van de verdachte een zoeking gehouden waarbij nog 27 stuks van dit zware vuurwerk werd aangetroffen. Ook troffen agenten een alarmpistool en een niet van echt te onderscheiden nepvuurwapen. Tegen de verdachte werd proces verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole
Aan de Maaswijkweg hield de politie diezelfde dag een controle op snelheid. 19 personen ontvingen een proces-verbaal omdat ze de maxi-male snelheid overtraden. Al deze personen reden volgens metingen van de politie minstens 20 kilometer te hard. Twee personen werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.