Siemens

Persbericht

201010.356

Den Haag, vrijdag 8 oktober 2010

Siemens Nederland ondertekent Charter Talent naar de Top

Ab van der Touw, voorzitter van de Raad van Bestuur van Siemens Nederland N.V. heeft vandaag, donderdag 7 oktober 2010, het Charter Talent naar de Top getekend. Siemens Nederland N.V. zal binnen een half jaar een plan van aanpak presenteren om meer vrouwen in de top van de onderneming te positioneren. Ab van der Touw tekende het Charter samen met Sybilla Dekker, voorzitter van de Taskforce en Stichting Talent naar de Top.

Het Charter Talent naar de Top streeft naar een grotere instroom, doorstroom en behoud van vooral vrouwelijk talent in topfuncties. Het Charter is een code op basis waarvan werkgevers zich vastleggen op meetbare doelstellingen voor het aantal vrouwen in de top van bedrijven. Werkgevers committeren zich vrijwillig aan deze doelstellingen.

Bij Siemens Nederland is bijna 20 procent van het personeelsbestand vrouw. In het midden en hoger management van de onderneming is nu bijna 10 procent van de vrouwen werkzaam. Siemens wil hierin de komende jaren substantieel verandering brengen en zal hiervoor een actief programma opzetten.

Bestuursvoorzitter Ab van der Touw: Siemens heeft diversiteit wereldwijd hoog in het vaandel staan. Bij Siemens is diversiteit met vestigingen in 190 landen geen discussie maar een wereldwijd gegeven waarvan de grote waarde wordt ingezien. Voor een technologisch bedrijf zoals Siemens is het echter niet altijd eenvoudig om vrouwen daadwerkelijk in dienst te krijgen. Toch willen we ons daarvoor, zeker als het gaat om topposities, nog meer gaan inzetten.

Siemens werd onlangs nog onderscheiden met het keurmerk Sociaal Economisch Betrokken Ondernemen (SEBO) van de gemeente Zoetermeer, waarbij ook tot uitdrukking kwam dat Siemens Nederland diversiteit hoog in het vaandel heeft.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Stichting Talent naar de Top, Marleen Kerssemakers Telefoon: +31 (0)88 407 1956
E-mail: m.kerssemakers@talentnaardetop.nl

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Cees den Bakker
Telefoon: +31 (0)70 333 2340
E-mail: cees.den.bakker@siemens.com