Travel Unie International Nederland N.V.

FEESTELIJK ONTHAAL NIEUWE ARKEFLY BOEING 767-300 ER OP SCHIPHOL

Schiphol-Rijk â Gisteravond is op Schiphol de nieuwe ArkeFly Boeing 767-300 ER op Schiphol geland. Dit vliegtuig, afkomstig van de Britse zustermaatschappij Thomson Airways, vervangt één van de drie huidige Boeingâs 767-300 van ArkeFly. Per 1 november 2010 wordt het nieuwe toestel, geregistreerd als PH-OYI, in gebruik genomen. Het zal deze winter vliegen op de route naar Curaçao, Aruba en Bonaire. Met de komst van dit nieuwe toestel introduceert ArkeFly ook een nieuwe klasse: de Premium Comfort Class. Deze komt in plaats van de Star Class. Het nieuwe ArkeFly toestel werd op Schiphol traditioneel gedoopt door brandweerwagens. Steven van der Heijden, CEO van ArkeFly en moedermaatschappij TUI Nederland, hief het glas tijdens een feestelijke borrel aan boord van het nieuwe toestel.

Nieuwe Boeing 767-300ER
Het Thomson vliegtuig is tien jaar jonger dan de huidige Boeings 767. Het toestel is uitgerust met winglets, wat een aanzienlijke brandstofbesparing oplevert. Aan boord van het toestel wordt een uitgebreid Inseat Entertainment Systeem aangeboden. De passagier kan hiermee films, tv-series, de airshow (actuele vluchtinformatie), informatie over bestemmingen en het verkoopaanbod bekijken. Ook is het mogelijk naar cdâs en de radio te luisteren en games te spelen. Daarnaast is er een apart menu voor kinderen .

Premium Comfort Class
De Premium Comfort Class is een nieuwe klasse van ArkeFly en vervangt de Star Class aan boord van de Boeing 767-300ER. Aan boord van de huidige Boeings 767-300 blijft de Star Class gehandhaafd. De 31 Premium Comfort Class stoelen beschikken over 94 cm beenruimte. De passagier wordt verwelkomd met een drankje en krijgt gedurende de vlucht twee keuzemaaltijden, snacks en drankjes. Naast de gratis Inseat Entertainment, worden diverse kranten en tijdschriften aangeboden. De Premium Comfort Class heeft een eigen incheckbalie en de reiziger krijgt voorrang bij het aan en van boord gaan. Er mag 45 kilo bagage aan bagage worden meegenomen.

Vlootvernieuwing
ArkeFly vervangt het komende jaar haar drie huidige Boeing 767-300 door drie jongere Boeing 767-300 van Thomson Airways. De twee volgende toestellen worden op 1 april en 1 november 2011 in gebruik genomen. Op de lange termijn vervangt ArkeFly de Boeing 767-300 in zijn geheel door de hypermoderne 787 âDreamlinerâ. Deze toestellen worden pas in 2014 geleverd, vandaar dat ArkeFly de komende jaren kiest voor de Boeing 767-300 met winglets.