Belgische Federale Overheid


* Nieuwe activiteiten en tentoonstellingen in het Museum voor Natuurwetenschappen

Nieuwe activiteiten en tentoonstellingen in het Museum voor Natuurwetenschappen

Datum: 07 oktober 2010

Het Museum voor Natuurwetenschappen blijft evolueren. Er staan de komende maanden en het komende jaar weer heel wat nieuwe activiteiten en tentoonstellingen op stapel.

Planet Observer

Met PlanetObserver, een gloednieuw multimediaal spel in het Museum maakt u een reis rond de wereld van de biodiversiteit en ontdekt u zowel bedreigde diersoorten als diersoorten in volle bloei. Jong en oud, maar voornamelijk gezinnen met kinderen tussen de 10 en 14 jaar zullen deze aanpak zeker waarderen.

Planet Observer is gratis voor alle bezoekers van het Museum en loopt tot eind januari 2011.
Meer informatie over Planet Observer vindt u op de website van het Museum voor Natuurwetenschappen.

Tentoonstelling 'Bestemming Mars'

De FOD Wetenschapsbeleid stelt de tentoonstelling 'Bestemming Mars' voor. Deze tentoonstelling loopt van 30 september 2010 tot 20 maart 2011. Ze doorprikt alle mysteries over de rode planeet. De tentoonstelling is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Meer informatie over 'Bestemming Mars' vindt u op de website van het Museum voor Natuurwetenschappen.

Biodiversiteit in de klas

Hoe legt u als leerkracht aan kinderen uit dat het behoud van de biodiversiteit belangrijk is voor ons en voor de planeet? Geen gemakkelijke opdracht ... Speciaal om hen dit te kunnen toelichten ontwikkelden het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen en de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu een website, boordevol met gratis te raadplegen educatief materiaal rond het thema biodiversiteit.

Als leerkracht kunt u terecht op de nieuwe website ikgeeflevenaanmijnplaneet.indeklas.be voor informatie over biodiversiteit, maar ook voor interactieve toepassingen, filmpjes, spelletjes, artikels, opdrachten en leuke tips om zelf in en rond de klas aan de slag te gaan.

De educatieve website maakt deel uit van de campagne 'Ik geef leven aan mijn planeet'. Vandaag zijn er al meer dan 13 000 personen die zich voor 38 584 acties engageren om de biodiversiteit in België te beschermen.

Meer informatie over 'Biodiversiteit in de klas' vindt u ook op de website van het Museum voor Natuurwetenschappen.

Vakantieateliers

Het Museum voor Natuurwetenschappen organiseert het hele jaar door verschillende vakantieateliers. Doe mee en beleef één of meer spetterende dagen rond de dierenwereld, de natuur of het verre verleden. Ontdek het intrigerende onderzoek van de wetenschappers of voer het zelf uit op het terrein, observeer van dichtbij fossielen of maak spectaculaire experimenten mee ...

Momenteel zijn er nog enkele plaatsten beschikbaar voor het atelier 'Mars & het zonnestelsel'. Dit atelier vindt plaats op 5 november 2010 en is toegankelijk voor 6- tot 14-jarigen.

Inschrijven is verplicht en kan enkel telefonisch op 02 627 42 52 (werkdagen van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur). De inschrijving is pas geldig na de betaling op postrekening 679-0091681-16 (breng een bewijs van betaling mee).

Het volledige programma 2010-2011 van de ateliers vindt u terug op de website van het Museum voor Natuurwetenschappen. (pdf, 3 p. - 1,7 MB) Zie het origineel