Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie


Wilna Wind nieuwe directeur NPCF

07 oktober 2010

Het bestuur van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) heeft vandaag besloten Wilna Wind aan te stellen als nieuwe algemeen directeur.

Met Wilna Wind verwacht de NPCF de toonaangevende positie van de NPCF en haar lidorganisaties in het zorgveld uit te kunnen bouwen en bij te dragen aan een verdere bundeling van verschillende patiëntenorganisaties in Nederland. Dit is van groot belang om de rol en de positie van de patiënt in de jaren die voor ons liggen, verder te versterken.

Wilna Wind heeft ruime ervaring als belangenbehartiger en heeft zich daarbij laten zien als verbinder, strateeg en uitstekend onderhandelaar.

Wilna Wind heeft de laatste vijf jaar gewerkt als federatiebestuurder van de FNV. Vanuit de rol van Cao-coördinator nam zij ondermeer deel aan de voor- en najaarsoverleggen met het Kabinet en onderhandelde ze over akkoorden met centrale werkgeversorganisaties. Wilna Wind was uit hoofde van haar functie als federatiebestuurder ook lid van de Sociaal Economische Raad (SER) en de Stichting van de Arbeid.

Wilna Wind heeft haar sporen in de vakbeweging verdiend. Ze werkte tussen 1990 en 2002 als vakbondsbestuurder bij Industriebond FNV en als divisiemanager bij FNV Bondgenoten. Tussen 2002 en 2005 werkte zij voor de adviesbureaus Berenschot en Basis & Beleid.

Wilna Wind zal op 22 november aanstaande starten met haar werkzaamheden.