Gemeente Valkenswaard

Vrijwilligersbeleid ter inzage

Conceptnota Vrijwilligersbeleid ter inzage

De conceptnota Vrijwilligersbeleid 'Binden, Boeien en Verbinden' is een uitvloeisel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), prestatieveld 4. Prestatieveld 4 heeft betrekking op mantelzorg en vrijwilligerswerk, ook wel 'vrijwillige inzet' genoemd. In 2008 werd het gemeentelijk Mantelzorgbeleid vastgesteld en nu is dus de beurt aan het Vrijwilligersbeleid.

Deze beleidsnota zal in eerste instantie gepaard gaan met een uitvoeringsprogramma voor het jaar 2011, dat gelijktijdig met deze beleidsnota ter besluitvorming zal worden aangeboden. Naar verwachting 'verschijnt' dat eerste uitvoeringsprogramma in december of januari. Daarna volgen jaarlijkse uitvoeringsprogramma's voor 2012, 2013 en 2014. Het grote voordeel van deze werkwijze is dat de uitvoering van het beleid kan worden vormgegeven in jaarlijkse, 'behapbare' uitvoeringsprogramma's. Dat biedt de beste kansen om, conform de wens van betrokken partijen, jaarlijks de uitvoering te monitoren en bij te sturen waar nodig. Het komt, kortom, ten goede aan de gewenste slagvaardigheid en daarmee aan de kwaliteit.

Inspraakprocedure
De conceptnota Vrijwilligersbeleid is door het college vrijgegeven voor inspraak. Voordat de nota definitief ter vaststelling wordt aangeboden, wil het college weten wat de inwoners van Valkenswaard ervan vinden. Daarom ligt de conceptnota op basis van de gemeentelijke Inspraakverordening voor iedereen ter inzage van donderdag 14 oktober tot en met woensdag 10 november 2010 in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis aan De Hofnar 15. De stukken zijn ook in te zien in de leeszaal van bibliotheek aan De Hofnar 12 en in het Dorpshuis aan de Dorpsstraat 55 in Borkel. De conceptnota is vanaf 14 oktober eveneens te vinden op deze website.

Tot en met 10 november 2010 kan iedereen schriftelijk zienswijzen kenbaar maken tegen de conceptnota. De zienswijze moet gestuurd worden naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.100, 5550 GA Valkenswaard. De nota wordt in december of januari vastgesteld.

Meer informatie
Met inhoudelijke vragen over de conceptnota Vrijwilligersbeleid kunt u terecht bij de heer L. Janssen van het team Zorg, Welzijn en Onderwijs van de gemeente. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 040-2083415.