Gemeente Voorschoten

crisisbestrijdingsplan

Voorschoten oefent crisisbestrijdingsplan

De gemeente Voorschoten vindt het heel belangrijk om goed voorbereid te zijn op een crisis. Daarom heeft zij op 7 oktober een multidisciplinaire crisisoefening gehouden samen met de brandweer, de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen), de Regionale Ambulancedienst, de politie en The British School in the Netherlands. In de oefening 'Euro95' werden alle diciplines tegelijkertijd ingezet en beoefend.

De oefening vond plaats op meerdere locaties: de plaats incident was de Veurseweg en de (lotus)slachtoffers werden opgevangen in het Cultureel Centrum. Daarnaast is er een actiecentrum ingericht op het gemeentehuis.

Een belangrijk onderdeel van de oefening was om te ondervinden wat er gebeurt als er een ongeval plaatsvindt op een doorgaande weg. Daarom heeft de gemeente er bewust voor gekozen om de oefening op de Veurseweg ter hoogte van de Rouwkooplaan plaats te laten vinden.

Afsluiting Veurseweg

Belang van cisisoefening
Oefenen is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op rampen en crisissituaties. De organisatie die nodig is bij het bestrijden van crises is omvangrijk en complex. Doordat rampen zelden voorkomen is het werken in een crisisbestrijdingsorganisatie geen alledaags werk. Oefening is nodig om de benodigde kennis en vaardigheden van de betrokken functionarissen bij te houden.

* 7 oktober 2010