Vastgoedfonds MERE verkoopt weer een gebouw in Kosice met forse winst

07/10/2010 17:23

Middle Europe Investments

Het beursgenoteerde vastgoedfonds MEI - Real Estate N.V. (MERE) heeft het administratieve gebouw Dunajskà in Kosice Slowakije verkocht. De verkoopprijs bedraagt EUR 730.000. Dit is meer dan 110% boven de taxatiewaarde van eind december 2009. Het gebouw is verkocht tegen circa 15 keer de huur. MERE boekt op deze transactie een fraaie winst van EUR 210.000,-. De koper is een lokale onderneming.

Eind 2006 kocht MERE dit gebouw, het kleinste in het MERE portfolio, als onderdeel van een portfolio van negen panden in Kosice. MERE besloot dit gebouw, op basis van een goed indicatief bod, te verkopen.

Het goede verkoopresultaat staat in sterk contrast tot de lage externe taxatie van eind 2009 en dit toont de eerste tekenen van herstel van de vastgoedmarkt in Slowakije. Het betreft hier weliswaar pas één van de weinige transacties die, sinds het uitbreken van de kredietcrisis, hebben plaatsgevonden in Slowakije.

MERE

MEI - Real Estate N.V. (MERE) is een vastgoedfonds waarvan de aandelen genoteerd zijn op NYSE Euronext Amsterdam. MERE belegt in commercieel vastgoed in Midden Europa en heeft de afgelopen jaren een twintigtal vastgoedobjecten in Tsjechië en in Slowakije gekocht. Handel in certificaten MERE is momenteel uitsluitend mogelijk via het handelsplatform NPEX (www.npex.nl).





http://www.mei.nl