Gemeente Almelo

Gemeenteraad behandelt programmabegroting 2011

7 oktober 2010 - De gemeenteraad bereidt zich in een aantal fasen voor op de programmabegroting 2011. Zoals bekend moet de gemeente Almelo fors bezuinigen. De gemeenteraad zal dus belangrijke keuzes moeten maken over het toekomstige beleid. U kunt een bijdrage leveren aan de meningsvorming van de gemeenteraad. Dit kan door tijdens de informatieve raadsbijeenkomsten mee te spreken over de onderwerpen die op de agenda staan.

Inwoners, ondernemers en strategische partners van Almelo zijn dan ook van harte welkom om tijdens de informatieve raadsbijeenkomsten mee te discussiëren over de onderwerpen die op de agenda staan. Het traject tot en met de vaststelling van de programmabegroting en de bijbehorende raadsbesluiten ziet er als volgt uit:

Informatieve raadsbijeenkomsten

Dinsdag 12 oktober 19.00-22.30

Presentatie en toelichting door of namens het college van B&W over onder meer de bestuursrapportage over de periode 1 januari 2010 tot en met 21 augustus 2010.

Dinsdag 19 oktober 19.00-22.30

Presentatie en toelichting door het college van B&W over het raadsvoorstel met de scenario's voor het grondbedrijf en de bezuinigingsvoorstellen 2011.

Dinsdag 2 november 19.00-22.30

Presentatie en toelichting door het college van B&W over het raadsvoorstel scenario's grondbedrijf en de relatie met Waterrijk, het raadsvoorstel heroverweging stadhuis, de bezuinigingstaakstelling 2011 en de programmabegroting. Gelegenheid voor de raad voor een eerste verkenning van politieke meningsverschillen.

Tijdens de informatieve raadsbijeenkomst is er gelegenheid voor de raad om politieke vragen te stellen aan het college. Geïnteresseerden, burgers en strategische partners zijn van harte welkom als toehoorder en kunnen aan de discussie deelnemen. Als u mee wilt praten hoeft u zich niet van te voren aan te melden.

Raadsvergaderingen

Dinsdag 9 november 19.00-22.30

Algemene beschouwingen door de raadsfracties en de fracties bevragen elkaar op draagvlak voor amendementen en moties. Onderwerpen zijn: raadsvoorstel scenario's grondbedrijf, raadsvoorstel heroverweging stadhuis, bezuinigingstaakstelling 2011, meerjarenprogrammabegroting en Berap (Bestuursrapportage).

Donderdag 11 november 13.30-18.00

Vervolg op raadsbijeenkomst van 9 november 2010. Gelegenheid voor het college van B&W om te reageren op de voorgenomen amendementen en moties van de raad. Tijdens deze raadsvergaderingen debatteren de gemeenteraadsleden met elkaar.

De vergaderingen zijn openbaar, u bent van harte welkom als toehoorder.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.almelo.nl/politiek en organisatie/vergaderingen en stukken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de raadsgriffie van Almelo, telefoon (0546)-541391.