Gemeente Hoorn

Deel voetpad Oude Doelenkade tijdelijk afgesloten

Een deel van het voetpad langs de Oude Doelenkade vanaf de Korenmarkt tot huisnummer 15 is vanaf donderdagmiddag 7 oktober tijdelijk afgesloten. Uit metingen is gebleken dat er verschuivingen zijn in de kademuur. Uit voorzorg en om inspecties te kunnen doen is het voetpad langs de kade afgesloten.

Vernieuwing van de kademuur van de Korenmarkt tot voorbij de Mallegomsteeg staat al gepland. Deze vindt begin 2011 plaats. De kademuur is in slechte staat. In het voetpad langs de kade zijn regelmatig verzakkingen. Er zijn metingen geweest om de toestand van de kade in de gaten te houden. Uit recente metingen blijkt dat er verschuivingen zijn in het deel tussen de Korenmarkt en huisnummer 15.

Inspecties Op maandag 11 oktober zijn er inspecties aan de kademuur onder water. Ook vinden er metingen plaats om te zien of de kademuur verder verschuift. Naar aanleiding van de uitkomsten van de inspecties bekijkt de gemeente of er maatregelen nodig zijn, vooruitlopend op de vernieuwing van de kademuur van de Korenmarkt tot voorbij de Mallegomsteeg. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd.