Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Playgrounds Festival presenteert grote namen uit de film, game en muziekindustrie

Op donderdag 7 en vrijdag 8 oktober vindt het vierde achtereenvolgende Playgrounds Digital Arts Festival plaats in Tilburg. Tijdens dit evenement zie je het nieuwste op het gebied van audiovisuele kunst. Het programma bestaat uit werk en lezingen van de beste grafisch ontwerpers, animators, character designers, gameontwikkelaars en andere digitale artiesten. Maar niet alleen laat het festival veel animaties en films zien, er is ook muziek. In de Kleine Zaal en Dommelsch Zaal van 013 treden de meest innovatieve acts van het moment op, zoals De Jeugd Van Tegenwoordig, The Subs, PVT en The Field. Kaarten zijn reeds verkrijgbaar.

Bezoekers maken in Poppodium 013 en diverse andere locaties in de Tilburgse binnenstad kennis met de beste digitale vormgeving, zoals terug te vinden in muziekvideo's, animatie, commercials en videogames. Onder de sprekers van het festival bevinden zich onder meer Pierre Coffin en Rex Crowle. Pierre Coffin, één van de regisseurs van de 3D animatiefilm Despicable Me, zal zijn film introduceren tijdens de exclusieve Nederlandse prepremière in bioscoop MustSee. Buiten zijn aanwezigheid bij deze speciale vertoning van de film die in Amerika al meer dan 240 miljoen dollar heeft opgebracht, zal Coffin tijdens het Playgrounds Festival ook een lezing houden waarin hij ingaat op zijn werk als regisseur en animator. Rex Crowle, graphic designer en animatieregisseur, heeft zijn sporen verdiend met zijn bijdrage aan videogames als Little Big Planet, Fable en Black & White. Daarnaast animeerde hij TV programma's voor Disney en de BBC. Crowle is één van de vele internationale sprekers tijdens het tweedaagse Playgrounds Festival, dat verder bestaat uit workshops, filmvertoningen, theater en muziek. Het muzikale programma vindt 's avonds plaats en gaat door tot in de late uurtjes en wordt onder meer ingevuld door de Belgische electroband The Subs, de Nederlandse hiphopformatie De Jeugd Van Tegenwoordig, de Zweedse techno-popact The Field en de Engels/Australische band PVT.

Playgrounds Festival 2010
Donderdag 7 oktober 2010 + Vrijdag 8 oktober | aanvang 10:30 | zaal open 10:00 Passe-partout beide dagen à ¤ 25,00 (excl. serviicekosten) Dagkaarten à ¤ 15,00 (excl. servicekostenn)
Avondkaarten à ¤ 10,00 (excl. servicekosten)

Tickets zijn reeds verkrijgbaar via 013 en Ticket Service Nederland.

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl


Noot voor redacties


Noot voor de redactie /