Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 27 september 2010

Amsterdamse Award voor sociaal en slim ondernemen

Op donderdag 7 oktober wordt de Pantar Award 2010 uitgereikt. Deze Award is voor de werkgever die op de meest succesvolle manier bijdraagt aan de ontwikkeling van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De uitnodiging aan ruim 1000 organisaties leverde na deskundig juryberaad zes genomineerden op.

Sociaal en zakelijk bezig
Werkgevers die mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk brengen, ondernemen volgens Pantar Amsterdam sociaal én slim. Met een werkervaringsplek bij deze bedrijven krijgen de Pantar mensen meer kansen om op een zelfstandige manier mee te draaien in de maatschappij en ongesubsidieerd werk te vinden. Deze sociale werkgevers die voor de Pantar Award in aanmerking komen zijn maatschappelijk betrokken, coachen medewerkers, geven cursussen of bieden een vast dienstverband aan.

Niet alleen sociale motieven spelen een rol, maar opvallend vaak ook zakelijke overwegingen zoals het invullen van een extra capaciteitsvraag. Volgens onderzoek van TNO levert sociaal en slim ondernemen meer op voor bedrijven: een beter imago en daarmee nieuwe inkomsten, voldoening, een goede sfeer, meer continuïteit, flexibiliteit en soms ook besparingen.

Genomineerden
De Pantar Award zet slimme, sociale werkgevers in de schijnwerpers. Ruim 1000 bedrijven die met Pantar Amsterdam samenwerken ontvingen een uitnodiging voor deelname in de categorie profit of non profit. In totaal hebben 29 bedrijven zich aangemeld. De deelnemers werden door de jury op verschillende punten beoordeeld. Zoals het aantal Pantar medewerkers dat er naar verhouding in het bedrijf werkzaam is. Hoe de medewerkers worden begeleid en in hoeverre de werkgever zelf bijdraagt aan de ontwikkeling van de medewerkers. Maar ook of mensen in dienst kunnen komen en de motivatie van de organisaties tellen mee.

Uit alle aanmeldingen zijn door een onafhankelijke jury zes bedrijven geselecteerd. De jury bestaat uit Petra Kroon (Stichting Sociaal Ondernemen), Glenn van de Burg (MVO Nederland) en Mark van der Horst (MKB Amsterdam). Zij hebben de volgende Amsterdamse organisaties genomineerd:

Profit
* Brouwerij De Prael, een kleinschalige ambachtelijke bierbrouwerij * Proost en Brandt, leverancier van papier, karton en verpakkingsmaterialen * Villa Sophia, werkt sinds 18 jaar aan ontwikkeling van mensen binnen organisaties Non Profit
* De Badcuyp, centrum voor muziek
* Mirror Centre, centrum voor bevordering van balans tussen lichaam en geest * Zone 3, levert diensten (o.a. beveiliging, buurtbeheer en schoonmaak) die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in buurten De winnaars in beide categorieën van de Pantar Award 2010 worden op 7 oktober a.s. tijdens de bijeenkomst Sociaal en Slim ondernemen bekend gemaakt.

Over Pantar Amsterdam⤨Pantar Amsterdam begeleidt ruim 9000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar (regulier) werk. Het doel is hen aan een gewone baan te helpen of aan een baan zo dicht mogelijk daarbij. Het gevolg: mensen worden weer, of meer, zelfredzaam en zijn uiteindelijk niet langer afhankelijk van uitkeringen en instanties. Met deze begeleiding ontwikkelen mensen zich op een werkplek; iedereen bij Pantar Amsterdam is aan de slag, bij een werkgever of bij de eigen werkbedrijven.

EINDE BERICHT⤨

NOOT VOOR DE REDACTIE,