Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TILBURG ALS PODIUM VAN PLAYGROUNDS FESTIVAL

Tilburg zal op 7 en 8 oktober het toneel zijn van Playgrounds Digital Arts Festival. Het festival toont in 013 en andere locaties in de binnenstad de beste digitale audiovisuele kunst van dit moment. Een van die locaties is het ABN Amro gebouw aan de Spoorlaan. Elke avond zullen verschillende artiesten, waaronder Minivegas en Baked Beans, hun werk levensgroot op de voorgevel van het kantoor projecteren.

Ook bioscoop MustSee en Theater De NWE Vorst maken deel uit van het festival. In MustSee zal de exclusieve voorpremière van animatiefilm Despicable Me plaatsvinden. Pierre Coffin, regisseur van de in Amerika zeer succesvolle 3D-film, zal bij deze vertoning aanwezig zijn en daarnaast ook een lezing houden waarin hij ingaat op zijn werk als regisseur en animator. De bekende Nederlandse choreografe Helma Melis vertoont in Theater De NWE Vorst een experimentele performance. Deze zal tot stand komen in samenwerking met nieuwe media studenten van AKV St-Joost en het publiek. Samen wordt er gezocht naar de relatie tussen dans en nieuwe media.

Het grootste deel van Playgrounds Festival vindt plaats in 013. Het programma bestaat uit een verzameling werken van onder meer grafisch ontwerpers, animators, character designers, gameontwikkelaars en andere digitale artiesten. Maar niet alleen laat het festival veel innovatieve animaties en films zien, ook zijn de makers aanwezig om tijdens artist talks en Q&A's uitleg te geven over hoe hun werk tot stand komt. Bijvoorbeeld op donderdag tijdens het Young Directors Panel. Opkomende, jonge artiesten zoals Radical Friend (US) en David Wilson (UK) zullen dan vertellen over hun visies op het gebied van digitale kunst. Radical Friend is een samenwerking van Kirby McClure en Julia Grigorian uit LA, vooral bekend vanwege hun muziekvideo's voor Yeasayer. Clipproducent David Wilson kreeg tijdens de UK Music Video Awards de prijs voor 'Best New Director'. Op het moment werkt hij aan een project voor de Japanse act Popstars en heeft onlangs de muziekvideo voor dupstep pionier Skream gemaakt. Andere artiesten die tijdens the Young Directors Panel komen praten zijn Matt Lambert (US) en Champagne Valentine (NL). Om het feest compleet te maken zullen er op de donderdag- en vrijdagavond van Playgrounds Festival verschillende artiesten ten tonele verschijnen. Zo maken onder meer De Jeugd van Tegenwoordig, The Subs, PVT, Loops Haunt, The Field en TWR72 hun opwachting.

Voor meer informatie: www.playgroundsfestival.nl