Gemeente Harenkarspel


Kentekenonderzoek in Waarland

Op donderdag 7 oktober 2010 zal een kentekenonderzoek plaatsvinden in en om de kern Waarland gelegen in het oostelijk deel van de gemeente. Reeds eerder is een dergelijk onderzoek gedaan in het westelijk gedeelte van de gemeente in de omgeving van de kernen Warmenhuizen, Tuitjenhorn en Dirkshorn-Stroet-Sint Maarten.Dit onderzoek heeft als doel inzicht te krijgen in gebied-bestemmingsverkeer en doorgaand verkeer op routes in en rond de kern Waarland.

Dat inzicht heeft het college van burgemeester en wethouders nodig. Als het bestuur weet hoeveel en in welke stroom het verkeer over de in- en uitgaande wegen gaat, is het mogelijk eenvoudiger om te besluiten waar de toekomstige verbeteringen moeten plaatsvinden.

Op zeven plaatsen, bij de in/uitgaande wegen rondom de kern Waarland, zullen waarnemers de kentekens van de passerende autos registreren. Per telpunt twee waarnemers. Het is niet zo dat de waarnemers kunnen zien waar de passant vandaan komt of wie het is. Zij registreren alleen de eerste vier cijfers van de kentekennummers, om zo te kunnen zien hoeveel autos in- of uitgaan over de loop van de dag (doorgaand verkeer) en welke lijn zij volgen door Waarland. Er wordt gedurende de lange ochtendspits (05.45-09:15 uur) en de avondspits (14:45-19:15 uur) geregistreerd. Alleen de eerste 4 karakters van de kentekens worden genoteerd, dat is voldoende om een goed onderzoek te verrichten. De uitslag van het onderzoek zal worden gebruikt voor het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan dat aan het eind van dit jaar gereed zal zijn en ter inzage zal worden gelegd voor reacties.



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600