KNHS

Glasten Krapels vijfde in individuele proef (met filmpje) 7 oktober 2010
Krapels - Matador 1

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) Glasten Krapels (Halfweg)en Matador zijn woensdag met een vijfde plaats buiten de medailles geëindigd in de individuele proef voor grade 3 bij de para dressuur. Goud ging naar de Duitse Hannelore Brenner met Women of the World. Zilver was voor de Deense Annika Lykke Dalskov met de Gribaldi-zoon Preussen Wind en het brons ging naar de Australische Sharon Jarvis met de KWPN-gefokte Applewood Odorado (v. Indorado).

In de individuele proef oogde de NRPS-ruin Matador ontspannen en Krapels kon er goed aan rijden. Er ontstond echter dezelfde fout als tijdens de landenproef, namelijk dat Matador even aangaloppeerde in een wending waar hij moest draven. Buiten deze fout stuurde Krapels de bruine ruin op een paar kleine schoonheidsfoutjes na mooi rond en de twintigjarige ruiter kwam zeer tevreden de ring uit. De blijdschap veranderde echter in teleurstelling toen hij de punten te horen kreeg, een score van 66,533%. Geen slechte score maar Krapels had meer verwacht: Ik had echt het gevoel na het afgroeten dat ik een hele goede proef had neergezet. Ik was zo blij dat Matador ontspannen was en ik er fijn aan kon rijden en had meer gedacht aan 69 of misschien wel 70%.Ik baalde dus echt even na het horen van mijn score. Ik ben heel blij met mijn rit, blij met mijn paard, maar dus niet blij met mijn punten.

Hoofd van de jury, de Franse Anne Prain, prees de elasticiteit, de impuls, de bewegingen van Matador en de manier van rijden van Krapels. Glasten heeft talent, maar verliest punten op de overgangen terug, deze worden nog te veel op de voorhand uitgevoerd. Verder mag Matador nog wat meer de heuvel op gaan lopen. Als hij daar aan werkt, zullen de scores nog beter worden, laat Prain weten.

Programma teamwedstrijd
Bij de discipline dressuur aangepast sporten telt, naast de landenwedstrijd ook de individuele proef mee voor het landenklassement. Voor Nederland rijden donderdag 7 oktober Gert Bolmer om 15.02 uur en Petra van de Sande om 17.45 (beide grade 2) uur. Aan het eind van deze individuele proef zullen zowel de eerste individuele medailles als de landenmedailles uitgereikt worden.

Uitslag individuele proef grade III, woensdag 6 oktober
1.Hannelore Brenner (GER) Women of the World 72,40
2. Annika Lykke DALSKOV (DEN) - Preussen Wind 71,067
3. Sharon JARVIS (AUS) - Applewood Odorado 68,867 5. Glasten Krapels (Halfweg) Matador 66,533

Uitslag landenproef dinsdag (eerste onderdeel teamwedstrijd):
1.Groot-Brittannië 214,641

2.Duitsland 212,889

3.Nederland 211,923

Bekijk de reactie van Glasten na de proef op www.paardensport.tv

Volg al het laatste nieuws via twitter: www.twitter.com/wegkentucky

Startlijsten, uitslagen en info: www.alltechfeigames.com

tekst:Christa van Duin, foto's: www.melissen.net