Gemeente Coevorden

door brand

Tijdelijke ontruiming vijf woningen in Geesbrug door brand

woensdag 6 oktober 2010

Als gevolg van een schuurbrand aan de Elslaan in Geesbrug zijn de bewoners van vijf woningen aan de Meidoornlaan woensdagmiddag 6 oktober tijdelijk geëvacueerd. Dit omdat er een vermoeden bestond dat bij de brand asbest was vrijgekomen. Rond 20.30 uur woendagavond bleek uit de laboratoriumonderzoeken dat de luchtmonsters schoon waren. Een uur later bleken ook de kleefmonsters die in de huizen waren genomen schoon en konden de mensen weer terug naar hun woningen.

Tijdens de bluswerkzaamheden aan de schuur aan de Elslaan ontstond bij de brandweermensen het vermoeden dat er asbest vrijgekomen kon zijn. Meteen werd daarom in opdracht van de brandweer metingen verricht door een gespecialiseerd bedrijf uit Stuifzand. Als gevolg van de windrichting zouden eventuele asbestdeeltjes naar de naastgelegen woningen aan de Eslaan, Meidoornlaan, Beukenlaan en Berkenlaan kunnen waaien. In eerste instantie zijn daarom veertien woningen uit voorzorg ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in het dorpshuis in Geesbrug. Vrij snel daarna kon iedereen, behalve 21 bewoners van vijf woningen aan de Meidoornlaan, weer naar huis. Deze mensen zijn opgevangen tot de uitslagen van de onderzoeken om 21.30 uur bekend waren.

Bij de brand en de ontruiming hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De ontruiming is rustig verlopen; de bewoners zijn opgevangen met soep en broodjes en zijn voortdurend op de hoogte gehouden van de stand van zaken.