Ingezonden persbericht


Published: 08:04 CEST 07-10-2010 /Thomson Reuters /Source: Delta Lloyd Groep /XAMS: DL /ISIN: NL0009294552

Delta Lloyd Groep zet EMTN programma op

Persbericht

Amsterdam, 7 oktober 2010

Delta Lloyd Groep zet EMTN programma op

Voornemen senior unsecured debt uit te geven

Delta Lloyd NV ("Delta Lloyd Groep") is voornemens voor het einde van dit jaar een niet-achtergestelde en ongedekte lening (senior unsecured debt) te gaan uitgeven voor een bedrag van maximaal ¤ 0,5 miljard ten behoeve van de herfinanciering vvan het werkkapitaal van Delta Lloyd Groep. Deze transactie zal plaatsvinden in het kader van het nieuw opgezette Euro Medium Term Note (EMTN) Programma, waaronder voor in totaal ¤ 2,5 miljard kan worden aangetrokken. Dit programma voorziet voor de onderneming ook in de mogelijkheid achtergestelde leningen uit te geven. Voorts heeft Delta Lloyd Groep een Euro Commercial Paper (ECP) Programma opgezet voor een totaalbedrag van ¤ 1,5 miljard. Delta Lloyd Groep is voornemens voor het einde van dit jaar voor maximaal ¤ 0,5 miljard aan financiering aan te trekken onder dit proogramma.

Basis Prospectus

Het Basis Prospectus voor het EMTN-programma van 6 oktober 2010 is per vandaag beschikbaar op het onderdeel 'investor relations' van de website van Delta Lloyd Groep, via www.deltalloydgroep.com.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft als bevoegde autoriteit volgens de Wet op het financieel toezicht (Wft) dit Prospectus goedgekeurd op grond van Hoofdstuk 5 van de Wft.

Er is een aanvraag gedaan voor toelating tot de notering op NYSE Euronext in Amsterdam (Euronext Amsterdam) voor Instrumenten die worden uitgegeven onder dit programma gedurende een periode van 12 maanden vanaf de uitgiftedatum van dit Prospectus.

Informatie Memorandum ECP-Programma

Het Informatie Memorandum betreffende het Euro Commercial Paper programma van 6 oktober 2010 is per vandaag beschikbaar op het onderdeel 'investor relations' van de website van Delta Lloyd Groep, via www.deltalloydgroep.com.

Rating

Standard & Poor's Ratings Services heeft op 1 oktober 2010 een rating van A- toegekend aan de lange termijn kredietwaardigheid van Delta Lloyd NV. De A+ rating van Delta Lloyd Levensverzekering NV en Delta Lloyd Schadeverzekering NV is niet gewijzigd en is op 1 oktober jl. herbevestigd. De verhouding van Delta Lloyd Groep ten opzichte van haar meerderheidsaandeel-houder Aviva is in het ratingsysteem van Standard & Poor's aangepast van 'strategisch belangrijk' naar 'niet-strategisch' op grond van de toenemende onafhankelijkheid van Delta Lloyd Groep in zowel strategisch als financieel opzicht. De negatieve outlook voor Aviva leidt tot een negatieve outlook voor alle genoemde entiteiten.

Arranger en dealers

De programma's zijn voor Delta Lloyd Groep gearrangeerd door Rabobank International. Voor het EMTN-programma zijn negen banken aangesteld als dealer: ABN AMRO, BNP Paribas, Deutsche Bank, ING Commercial Banking, JP Morgan, Morgan Stanley, Natixis, Rabobank International en Royal Bank of Scotland. Voor het ECP-programma zijn de volgende banken aangewezen als dealer: ABN AMRO, Barclays Capital, BNP Paribas, ING Commercial Banking, Rabobank International en Royal Bank of Scotland.

Belangrijke informatie

Dit persbericht vormt geen aanbod tot verkoop of uitnodiging tot het doen van een aanbieding tot het kopen van Instrumenten in enig rechtsgebied aan enige persoon waaraan in dat rechtsgebied een dergelijk aanbod of uitnodiging wettelijk niet mag worden gedaan.

Over Delta Lloyd Groep

Delta Lloyd Groep is een financiële dienstverlener die producten en diensten aanbiedt op het gebied van levensverzekeringen, schadeverzekeringen en fondsbeheer, evenals bancaire producten en diensten. Delta Lloyd Groep richt zich op de Nederlandse en Belgische markt. In Nederland is Delta Lloyd Groep vooral actief onder de merknamen Delta Lloyd, OHRA en ABN AMRO Verzekeringen. In België opereert Delta Lloyd Groep met name onder de merknaam Delta Lloyd. Delta Lloyd Groep heeft 6.100 vaste medewerkers en is genoteerd op NYSE Euronext Amsterdam.