Philips

Philips

7 oktober 2010

Langetermijn oplossing antwoord op stijgende zorgvraag en financiële risico's

PHILIPS EN MAASZIEKENHUIS PANTEIN SLUITEN INNOVATIEF 10-JARIG TOTAALCONTRACT

Boxmeer, Nederland - Philips en Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer hebben een innovatieve 10-jarige samenwerkingsovereenkomst gesloten. Dat hebben beide organisaties vandaag bekend gemaakt. Philips neemt de volledige medisch technologische inrichting van de nieuwbouw van het ziekenhuis voor zijn rekening, inclusief apparatuur, service en advies. Het ziekenhuis is hierdoor tot 2020 verzekerd van de nieuwste technologische mogelijkheden tegen minimale financiële risico's.

Philips gaat een groot deel van zijn totale portfolio aan medische producten en diensten aan het ziekenhuis leveren. Het gaat onder meer om echografie, röntgen, cathlab, CT en MRI-oplossingen, maar ook om patiëntbewaking en de hierbij horende medische IT-infrastructuur.

Nieuwe vorm
Inspelend op de sterk veranderde zorgmarkt die wordt geconfronteerd met meer patiënten, minder personeel en sterk stijgende kosten, hebben Philips en het Maasziekenhuis Pantein gekozen voor deze nieuwe vorm van samenwerking. Als partner heeft Philips niet alleen de rol van leverancier en dienstverlener, maar ook van strategisch adviseur die zijn wereldwijde markt- en bedrijfskennis heeft ingebracht en heeft meegedacht over de toekomst van het Maasziekenhuis.

Economisch rendement
Philips gaf strategisch advies over de technologische inrichting van de nieuwbouw, zowel technisch als commercieel. Gezamenlijk is gezocht naar de juiste balans tussen kwaliteit, efficiëntie en economisch rendement.

"Onze patiënten zijn gebaat bij kwalitatief goede en moderne medische apparatuur. De samenwerking die we met Philips aangaan, is wat dat betreft een voltreffer. De meest moderne apparatuur, onderhoud en scholing van personeel zijn zo gegarandeerd en passend binnen ons ziekenhuisbeleid," aldus bestuurder Ruud Verreussel van Maasziekenhuis Pantein.

Jaarlijkse innovatieslag
Het contract voorziet in een jaarlijkse innovatieslag, waarbij samen wordt gekeken of er relevante nieuwe technologische ontwikkelingen zijn die vragen om aanpassingen in het medisch apparatuurpark van het ziekenhuis. Op deze manier kan het zorgaanbod heel nauwkeurig worden afgestemd op de actuele zorgvraag van patiënten. De gehele innovatieslag vindt plaats binnen vaststaande budgettaire kaders, zodat het ziekenhuis voor een lange periode weet waar het aan toe is als het gaat om de kosten van medische technologie.

Uitdaging
Hans Bossink, Directeur van Philips Healthcare Benelux: "Marktwerking in de zorg en de discussie over de financiering van de gezondheidszorg betekenen een grote uitdaging voor ziekenhuisdirecties. Wij denken dat de zorg efficiënter kan zonder in te boeten op kwaliteit. Door de component medische technologie en de service ervan bij een externe partner neer te leggen, zijn ziekenhuizen te allen tijde verzekerd van de beste apparatuur voor hun patiënten."

Hoge resolutie fotomateriaal:
http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/20101007_philips_pantein.wpd

Voor meer informatie: