KNHS

Duitsland zonder problemen naar goud in landenwedstrijd springen 7 oktober 2010
WK huldiging teams

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - De Duitse equipe heeft zonder noemenswaardige problemen het goud in de landenwedstrijd springen tijdens de WEG weten te veroveren. Na het jacht op maandag en de eerste manche, die op dinsdag werd verreden, gingen de Duitsers al aan de leiding. Hun voorsprong was echter uiterst beperkt en eigenlijk konden alle tien landen die woensdagavond van start gingen nog met het goud huiswaarts keren.

De eerste drie ruiters van het Duitse team bleven foutloos en toen was het geen enkel probleem meer dat Marcus Ehning met Plot Blue een foutje maakte. De Fransen klommen - niet geheel verrassend - op naar het zilver, terwijl België wel uiterst verrassend het brons opeiste. Net zo verrassend was de vrije val die de thuisrijdende Amerikanen doormaakten. Na twee wedstrijden stonden zij derde, maar ze eindigden uiteindelijk als tiende.
Door het sterke presteren van de eerste drie ruiters in het individuele klassement was de spanning snel uit de wedstrijd verdwenen. Khaled Al Eid is weliswaar gezakt naar de zevende plaats, maar de Braziliaan Rodrigo Pesso bleef met HH Rebozo wederom foutloos en gaat nu aan de leiding, gevolgd door de Belg Philippe Lejeune met Vigo d'Arsouilles en de Duitser Carsten-Otto Nagel met Corradina.

Vrijdag om 23.30 uur Nederlandse tijd staat een wedstrijd in twee manches op het programma, waarvan de beste vier van het individuele klassement, waarvoor ook deze drie wedstrijden meetellen, zich kwalificeren voor de finale met paardenwissel die zaterdagnacht om 2.00 uur Nederlandse tijd wordt verreden.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.alltechfeigames.com

Uitslag WK landenteams:


1) Duitsland - 17.80

2) Frankrijk - 24.32

3) België - 24.70
15) Nederland (niet geplaatst voor tweede manche)

Tussenstand individueel klassement:


1) Rodrigo Pessoa (Bra) - HH Rebozo - 2.80

2) Philippe Lejeune (Bel) - Vigo d'Arsouilles - 3.11
3) Carsten-Otto Nagel (Dui) - Corradina - 3.24 39) Harrie Smolders (Hooge Mierde) - Exquis Walnut de Muze (Nabab de Reve x Chin Chin) - 17.44
40) Marc Houtzager (Rouveen) - HBC Tamino (Numero Uno x Farmer) - 17.74 55) Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor) - 21.37

Foto huldiging teams Frankrijk, USA en België door: www.melissen.net