Ingezonden persbericht


Rijswijk, 7 oktober 2010

Toto lanceert single betting

Vanaf vandaag heeft Toto het spel Toto-Select uitgebreid. Nu kan de voetballiefhebber bij een selectie van wedstrijden, in plaats van minimaal drie wedstrijden, ook van één of twee wedstrijden voorspellen wie wint, verliest of gelijkspeelt. In het Toto programma staan achter de betreffende Toto-Select wedstrijden aangegeven als het een single of double betting wedstrijd betreft. Hiermee wordt de winkans aanzienlijk verhoogd.

Jean Paul Decossaux, commercieel directeur van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en Frank Bijman, commercieel directeur van De Lotto plaatsten vandaag de eerste single bet, een tweetje, via www.toto.nl op de wedstrijd Moldavië ­ Nederland. Vanaf vandaag kan via Toto-Select nu ook officieel gewed worden op 1 of 2 voetbalwedstrijden.

Frank Bijman, commercieel directeur van De Lotto, is verheugd: "Bij Toto-Select moesten spelers eerst 3 tot 6 wedstrijden voorspellen. Daar is nu single en double betting bijgekomen Dit is een enorme vooruitgang voor bestaande en nieuwe spelers van Toto. Dit is niet alleen gemakkelijker voor veel spelers, de winkans wordt hiermee ook nog eens aanzienlijk verhoogd. Een extra wapen in de strijd tegen illegale aanbieders."

"Omdat de sport profiteert van de Toto-opbrengsten, is ook de KNVB verheugd dat er een nieuwe, meer concurrerende variant op het Toto-Select spel is gekomen. Het is natuurlijk leuk om vervolgens de eerste single bet te mogen plaatsen", aldus Jean Paul Decossaux.

Toto-Select
Bij het spel Toto-Select heeft Toto alle wedstrijden uit binnen- en buitenland op een rij gezet. De deelnemers voorspellen de resultaten van maximaal 6 wedstrijden, waarin ze aangeven of de thuisspelende club na 90 minuten officiële speeltijd wint, verliest of gelijk speelt. Bij single betting kan je een wedstrijd los voorspellen, zonder een combinatie te maken met een andere wedstrijd. Bij double betting voorspel je altijd in combinatie met een andere single- of double wedstrijd. Bij de overige wedstrijden voorspel je een combinatie van minimaal 3 en maximaal 6 wedstrijden. In deze combinatie kun je ook de single en double wedstrijden meenemen. Meespelen met Toto kan al vanaf 1 euro bij de tabakswinkelier en boekhandel of via www.toto.nl.

Iedereen wint met Toto
Niet alleen spelers van Toto winnen met Toto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Toto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto, de organisatie achter Toto, is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.