Ingezonden persbericht


Erwin Olaf stelt 100e werk beschikbaar voor YiPArt 2010

Young in Prison toont en veilt werken van gerenommeerde fotografen

7 oktober 2010, Amsterdam - Met het ter beschikking stellen van zijn foto Dama del Armiño uit 2008 maakt Erwin Olaf de YipArt tentoonstelling 2010 compleet. Naast Erwin Olaf hebben ook fotografen als Charlotte Dumas, Carla van de Puttelaar, Ruud van Empel en Claude Vanheye een foto ter beschikking gesteld.

Van 16 oktober tot en met 23 oktober 2010 toont Stichting Young in Prison het belangeloos ter beschikking gestelde werk van meer dan 100 gerenommeerde fotografen. De presentatie, YiPArt 2010 is te zien bij veilinghuis Christie's. Zondag 24 oktober worden de foto's onder leiding van Jop Ubbens geveild. De opbrengst gaat naar kinderen in gevangenissen.

In zowel binnen- als buitenland staat Erwin Olaf (1959) bekend als een van de meest opzienbarende hedendaagse fotografen. Met sublieme ironie weet hij onze illusie van vrijheid bloot te leggen. Dat geldt voor zijn confronterende, beeldende series evenzeer als voor zijn recente, meer serene werk. De ter beschikking gestelde foto is onderdeel van een serie waarbij Erwin Olaf zich heeft gebaseerd op erkende meesterwerken uit de Spaanse schilderskunst.

Over Young in Prison
YipArt is een initiatief van Stichting Young in Prison (YiP). YiP biedt kinderen die in ontwikkelingslanden in gevangenschap leven een kans op een betere toekomst. De stichting richt zich op kinderen in Colombia, Zuid-Afrika, Suriname en Malawi. Young in Prison geeft workshops en cursussen met de focus op creativiteit en sport. Op deze manier leren de kinderen nuttige vaardigheden en zelfvertrouwen te ontwikkelen. De stichting streeft er naar om hen ook na hun hechtenis mogelijkheden te bieden om de toekomst vorm te geven. Young in Prison is in het bezit van een Verklaring van geen bezwaar van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) voor erkende charitatieve instellingen.


---