Persbericht

CIBER ziet toename migraties ECM-systemen naar Alfresco ~ Team consultants bij ICT-dienstverlener gespecialiseerd in Alfresco-migraties ~

Eindhoven, 7 oktober 2010 â¤* CIBER Nederland heeft een team met consultants opgezet dat is gespecialiseerd in de implementatie van ECM-oplossing Alfresco en in de migratie van data uit andere ECM-systemen naar Alfresco. Het Alfresco Competence Center is opgericht om aan een groeiende vraag in de markt te voldoen.

CIBER heeft al jaren ervaring in de markt van collaboration, content management, records management en document management. De afgelopen tijd constateert de ICT-dienstverlener dat er een significante stijging plaatsvindt van het aantal organisaties dat de aanschaf van een nieuw ECM-platform in overweging neemt. De belangrijkste drijfveren zijn de kosten en beperkte functionaliteit van veel huidige ECM-systemen, maar ook de onzekerheid over de doorontwikkeling van een aantal platformen.

Mario Smit, Service Line Manager ECM & Portals bij CIBER: "De markt heeft blijkbaar steeds meer behoefte aan flexibele ECM-platformen. Met name binnen de Nederlandse overheid merken we een duidelijke stijgende vraag naar Alfresco. Hier zijn in het verleden grote investeringen gedaan in softwarelicenties en professional services voor de realisatie, maar de resultaten voldeden vaak niet aan de verwachtingen. De in de markt gerealiseerde systemen zijn bovendien vaak niet flexibel genoeg, waardoor ze niet kunnen voldoen aan de wisselende vraag vanuit de business. Hierop willen we als CIBER inspringen, gezien onze ruime ervaring met zowel ECM als de overheidssector en onze status als Alfresco Gold Partner."

Naast implementatiedienstverlening faciliteert het Competence Center migraties van legacy ECM-systemen naar Alfresco waarvoor een speciale aanpak en methodiek is ontwikkeld. "Hierdoor is CIBER nu in staat binnen vier maanden een bestaand systeem bij de klant te vervangen door een flexibele oplossing gebaseerd op Alfresco", aldus Mario Smit.

Alfresco werd in 2005 opgericht en is marktleider op het gebied van open source ECM.