Ingezonden persbericht


DPD Pakketservice en Tempo-Team verlengen samenwerking Partijen blijven nauw samenwerken voor uitbreiding procesoptimalisatie

Best, 7 oktober 2010 - Gistermiddag ondertekenden DPD Pakketservice en HR-dienstverlener Tempo-Team een nieuwe overeenkomst om de onderlinge samenwerking te verlengen. Na een intensieve samenwerking van vijf jaar heeft de pakketvervoerder besloten het partnership met Tempo-Team voort te zetten. Naast het uitzenden van arbeidskrachten verzorgt de dienstverlener voor DPD ook andere HR-diensten, zoals totale inhouse-oplossingen en het leveren van professionals.

Foto: Michael van Ooijen, CEO van DPD, en Erik de Jong, Business Unit Directeur bij Tempo-Team, ondertekenen de nieuwe overeenkomst.

Procesverbetering staat centraal
De inzet van flexibele arbeidskrachten is van groot belang voor DPD. "Jaarlijks werken bij ons ongeveer evenveel medewerkers op uitzendbasis als via een vast contract bij DPD zelf. Tempo-Team is hierin al jaren veruit de belangrijkste leverancier," vertelt Michael van Ooijen, CEO van DPD Nederland. "De samenwerking gaat veel verder dan het leveren van 'handjes'," aldus Van Ooijen. "We hebben een intensieve samenwerking op het gebied van planning en productiviteit- en procesverbetering. Tempo-Team speelt een belangrijke rol in de continue optimalisatie van onze operatie. Zo hebben zij een dagelijkse productiviteitsscan ontwikkeld waarmee we direct kunnen bijsturen."

Bijzondere relatie
Erik de Jong, Business Unit Directeur bij Tempo-Team toont zich eveneens verheugd met de nieuwe overeenkomst: "Dit partnership met DPD voelt allerminst als zomaar een opdracht. DPD is een behoorlijk kritische klant en daar is niets mis mee. Integendeel, dat houdt ons scherp. Het daagt ons uit om onze toegevoegde waarde continu te bewijzen. Kostenbeheersing en efficiency zijn tenslotte cruciaal in de hedendaagse pakketbusiness."

Over DPD

DPD is verantwoordelijk voor het verwerken van meer dan twee miljoen pakketten per dag in een hecht internationaal netwerk en is daarmee één van de grootste dienstverleners op het gebied van logistiek in Europa. Het DPD-netwerk in Nederland is 100% eigendom van GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep en de tweede pakket- en expressdienstverlener van Europa. Meer informatie over DPD kunt u vinden op www.dpd.nl en www.whyflyparcels.com.

Over GeoPost

GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep, is een wereldwijde pakket- en expressspecialist. Voor het vervoer van pakketten voor meer dan 300.000 klanten van en naar meer dan 230 landen maakt Geopost gebruik van eerste klas DPD netwerk en vestigingen in heel Europa. GeoPost is met een jaaromzet van circa EUR 3.1 miljard in 2009 marktleider in Frankrijk en de tweede pakket- en expressgroep van Europa. Meer informatie over GeoPost kunt u vinden op: www.geopostgroup.com.

Over Tempo-Team

Met 1.800 eigen medewerkers, 300 vestigingen en ongeveer 35.000 flexwerkers dagelijks aan het werk is Tempo-Team de tweede arbeidsbemiddelaar in Nederland. Tempo-Team biedt een compleet aanbod van diensten op het gebied van: uitzenden, professionals, inhouse services, payrolling, outsourcing en employability. De HR-dienstverlener is in het bijzonder gespecialiseerd in de sectoren Logistiek, Food, Industrie, Horeca & Catering, Overheid, Gezondheidszorg, Financiële Dienstverlening en Teleservice. Tempo-Team is onderdeel van Randstad Holding NV. Voor uitgebreide informatie: www.tempo-team.nl.

-Einde bericht-


Noot voor redacties


**