Tools4ever introduceert Password Complexity Manager


PCM biedt meer dan standaard Windows-complexiteitsregels

BAARN, 20101007 -- Tools4ever introduceert een nieuwe oplossing waarmee systeembeheerders de complexiteit van Active Directory wachtwoorden kunnen reguleren, genaamd Password Complexity Manager (PCM). PCM biedt alle denkbare combinaties om de password policy vast te stellen en heeft meer functionaliteit dan de standaard complexiteitsregels binnen het Windows-domein. Zo biedt PCM de mogelijkheid om de complexiteit van wachtwoorden in te stellen per deel van de Active Directory (bijvoorbeeld per OU) en wordt de eindgebruiker bij de invoer van het wachtwoord geïnformeerd of het nieuwe wachtwoord voldoet aan de verschillende complexiteitsregels. Met PCM van Tools4ever kunnen systeembeheerders de standaard Windows Active Directory password complexiteitsregels uitbreiden.

Wachtwoorden zijn fraudegevoelig en daarom is het in sommige gevallen noodzakelijk dat eindgebruikers een zeer complex wachtwoord hanteren. In andere gevallen (bijvoorbeeld andere functie of rol binnen een onderneming) is er wellicht minder behoefte aan een zeer veilig en complex wachtwoord. Het kan ook zijn dat een auditreglement voorschrijft dat het wachtwoord moet voldoen aan specifieke eisen waaraan niet kan worden voldaan met de standaard complexiteitsregels binnen het Windows-domein. En de meeste organisaties willen meerdere beveiligingsniveaus voor verschillende gebruikers kunnen instellen. De standaard password policies voor Domain User Accounts zijn echter beperkt. PCM biedt voor deze organisaties de uitkomst.

De belangrijkste functionaliteiten van PCM zijn:
* Complexiteit op domeinniveau: Met PCM kunnen meerdere password policies worden geïmplementeerd op verschillende niveaus, te weten elk domein en Organizational Unit (OU).
* Interface voor instellen complexiteitsregels: PCM biedt een aantal gedefinieerde regels waarvan systeembeheerders zelf kunnen bepalen welke regels wanneer worden toegepast.
* Directe feedback: Binnen PCM wordt een gemodificeerde GINA client geleverd die bij het wijzigen van een wachtwoord controleert of het nieuwe wachtwoord voldoet aan de PCM of ingestelde regels in de Active Directory. Bij het invoeren van het nieuwe wachtwoord geeft de PCM-GINA via een vinkje aan of aan een regel is voldaan. Dit geeft de eindgebruiker direct feedback of het nieuwe wachtwoord aan de set van complexiteitsregels voldoet.
* Integratie Password Management Solutions: PCM kan naadloos geïntegreerd worden met Self Service Reset Password Management (SSRPM) van Tools4ever. Met SSRPM kunnen eindgebruikers zelf hun wachtwoord resetten op basis van een aantal simpele, vooraf gedefinieerde vragen. Wanneer organisaties SSRPM in combinatie met PCM inzetten, worden eindgebruikers bij het instellen van een nieuw wachtwoord tegelijkertijd in hetzelfde scherm gewezen op de ingestelde complexiteitsregels.

Meer informatie over Password Complexity Manager vindt u op www.tools4ever.com/products/password-complexity-manager/

Tools4ever is standhouder tijdens het Tooling Event op 3 en 4 november, waar zij eveneens Password Complexity Manager laat zien. U bent van harte welkom bij Tools4ever op stand 01F047.





Ingezonden persbericht