Waan je voor één dag in het Rotterdam van toen


Negen eeuwen historie tijdens de eerste Dag van de Rotterdamse Geschiedenis

ROTTERDAM, 20101007 -- Wie aan Rotterdam denkt, denkt aan een moderne stad. Een stad waar de historie maar 50 jaar teruggaat. Maar schijn bedriegt. Ook Rotterdam bezit een rijk verleden waar zij met recht trots op mag zijn. Voor wie benieuwd is naar het rijke verleden van Rotterdam doet er goed aan op woensdag 20 oktober de eerste Dag van de Rotterdamse Geschiedenis te bezoeken. Maar liefst negen eeuwen Rotterdamse historie komen voorbij. Diverse culturele instellingen en organisaties openen hun deuren en laten bezoekers via excursies, workshops, tentoonstellingen, wandelingen en fietstochten kennismaken met het Rotterdam van vroeger.

Kom ook en doe als archeoloog tijdens een wandeling door middeleeuws Rotterdam een vondst van grote waarde, leer in het Havenmuseum als een echte smid ijzer smeden of kom alles te weten over Piet Hein tijdens de speurtocht `van zwabber tot zeeschrik' in het Historisch Museum De Dubbele Palmboom. Waan je voor één dag in het Rotterdam van toen. Het thema is: Rotterdam havenstad.

Voor het complete programma en meer informatie over de Dag van de Rotterdamse Geschiedenis bezoek de website: www.rotterdam.nl/dagvanderotterdamsegeschiedenis.

Programma
Diverse musea en instellingen besteden aandacht aan het rijke verleden van havenstad Rotterdam. Voor jong en oud, met maar liefst 24 activiteiten is er voor ieder wat wils.

Loop bijvoorbeeld op Schouwburgplein met Tijdplein Rotterdam in 250 meter langs 9 eeuwen Rotterdamse geschiedenis. Of neem deel aan de presentatie `Graven in de archieven van de Holland-Amerika Lijn'. Maar je kunt ook mee fietsen door het Rotterdamse Havengebied op zoek naar sporen uit het douaneverleden.

Het centrale informatiepunt op de dag zelf is te vinden op Schouwburgplein. Veel onderdelen zijn gratis.

Organisatie
De Dag van de Rotterdamse geschiedenis is een initiatief van Gemeentearchief Rotterdam, Rotterdam Festivals, Belasting & Douanemuseum, Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam, Nederlands Fotomuseum, Havenbedrijf Rotterdam, Havenmuseum, Historisch Museum De Dubbelde Palmboom, Maritiem Museum, Nationaal Onderwijsmuseum, Nederlands Architectuurinstituut, Oorlogs- en verzetmuseum, Oudheidkamer Pernis, Roterodamum en ROTTERDAM.INFO. De Dag van de Rotterdamse Geschiedenis maakt onderdeel uit van De Week van de Geschiedenis, die van 16 tot 24 oktober plaatsvindt. Het landelijke thema is `Land en Water'.





Ingezonden persbericht