Introductie NCS Colour Scan 2.0


Efficiënter werken met Kleur

KROMMENIE, 20101007 -- NCS introduceert nieuwe technologie in een krachtige draagbare kleurenlezer, de nieuwe NCS Colour Scan 2.0. Het instrument is ontwikkeld door X-rite Inc. in samenwerking met NCS Colour AB. De nieuwe technologie combineert kleur en daadwerkelijke kleurverschijning met exacte kleurweergave, kleurmetingen en simulatie in een compact en handzaam apparaat.

De NCS Colour Scan beschikt over nieuwe eigenschappen die de gebruiker helpen om kleur nauwkeurig af te lezen en toe te passen.

Lichtgewicht, gemakkelijk in het gebruik en voor onbeperkte toepassingen. De NCS Colour Scan 2.0 toont op haar scherm ogenblikkelijk de NCS notatie van de kleur van elk mogelijk oppervlak. Nu is het mogelijk kleuren af te lezen van muren, decoraties, tapijten, vloeren, meubels en kleding. Feitelijk van elk willekeurig object. Het apparaat onderscheidt ook kleuren binnen bonte patronen om passende of complementaire kleurenschema's te kunnen ontwikkelen.

Het apparaat kan tot 100 kleuren opslaan en biedt de mogelijkheid om aan elke invoer tekst of geluidslabels toe te voegen. Binnen een paar tellen tovert u de vertaling naar RGB, CMYK, etc. op het beeldscherm. NCS Colour Scan 2.0 toont ook de lichtwaarde en geeft de beschikbaarheid en locatie aan van de betreffende kleur in diverse NCS kleurencollecties, zoals NCS Exterior. Het apparaat geeft suggesties voor vergelijkbare kleuren om ter plekke kleurcombinaties te kunnen bepalen. Met behulp van het zeer gevoelige touch screen kunt u kleuren uit de kleinste patronen onderscheiden. Dit is een nieuw, revolutionair handgereedschap met absolute nauwkeurigheid.

Het perfecte gereedschap voor de professionele ontwerper, voor schilders, voor detailhandelaren en andere kleurdeskundigen. Met unieke functies die voorzien in de behoeften van elke afzonderlijke gebruiker.

Het Natural Colour System is het enige kleurensysteem dat kleuren precies beschrijft zoals wij ze zien, waardoor het systeem te begrijpen, logisch en eenvoudig te gebruiken is. Elk van de miljoenen kleuren die bestaan kan binnen het systeem worden bepaald en voorzien worden met een nauwkeurige notatie. Dit helpt om kleuren te communiceren, te specificeren, te controleren en te identificeren. De NCS notaties beschrijven de zuiver visuele eigenschappen van de kleur. Het NCS systeem is product onafhankelijk en wordt door verschillende producenten gebruikt om kleuren te communiceren.

De NCS Colour Scan is verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2010 bij NCS Colour Centre Nederland. Voor meer informatie info@ncskleuren.nl