Toegenomen vraag naar externe medewerkers signaal voor einde crisis


NIEUWEGEIN, 20101007 -- Brainnet, dienstverlener op het gebied van inhuur van tijdelijke medewerkers, ondersteunt al jaren haar klanten bij de uitvoering van het inhuurproces. Naar aanleiding van de toegenomen hoeveelheid opdrachten in de sector, kan de dienstverlener concluderen dat de magere jaren verleden tijd zijn. Met een stijging van 22% aan opdrachten is het 2e kwartaal ronduit goed geweest.

Jan-Aldert Vrij, adjunct directeur van Brainnet, betoogt: "Middels onze tarievenmonitor en contractmanagement applicatie BOABAAS, beschikken wij over transparante informatie met betrekking tot volumes en prijsniveaus van externe inhuur". Deze informatie is een afspiegeling van de behoefte aan arbeidskrachten in Nederland, en dan in het bijzonder de financiële sector. Brainnet verklaart de stijging door de toegenomen investeringen binnen de sector, na een periode van afkoeling.

De stijging in het tweede kwartaal is een trend gebleken. Gedurende de zomer is de stijging doorgezet. "We zien een bodem ontstaan onder de prijsniveaus van externe inhuur. Tarieven stijgen over het algemeen nog niet, maar de daling van tarieven is nu wel een halt toegeroepen" aldus Vrij. Tjebbe van Oostenbruggen, commercieel manager bij Brainnet, waarschuwt voor teveel optimisme: "De vraag naar externen neemt dan wel toe, maar het aanbod blijft bijzonder ruim, de sector is nog niet terug op de inhuurvolumes van voor de crisis", aldus van Oostenbruggen. "Wel neemt het aantal ZZP-ers nog steeds toe. Brainnet speelt hier op in voor haar klanten".

Brainnet verwacht dat de tarieven de komende zes maanden hooguit licht zullen stijgen, maar dat de volumes fors zullen toenemen. Opdrachtgevers kunnen profiteren van de ontstane ruimte in de beschikbaarheid van tijdelijke medewerkers tegen lagere tarieven. Van Oostenbruggen: "Hoelang deze situatie nog zal aanhouden is moeilijk te voorspellen, maar wij gaan uit van een geleidelijke herstel van de markt in 2011."

Over Brainnet:
Brainnet is een dienstverlener op het gebied van inhuur van tijdelijke medewerkers. Brainnet ondersteunt haar klanten geheel of gedeeltelijk bij de uitvoering van het inhuurproces. Brainnet geeft uitvoering aan het inkoopbeleid van haar klanten door uniforme contractafspraken te maken met leveranciers en nauw toezicht te houden op de naleving daarvan. Brainnet is opgericht in 1996 en werkt samen met meer dan 1100 partnerleveranciers.