LeaseWeb vervangt Cisco CRS-1 core router door Juniper MX-960 3D


Toename in flexibiliteit en geavanceerde mogelijkheden zijn doorslaggevend

HAARLEM, 20101007 -- LeaseWeb, Europa's grootste aanbieder van geavanceerde hostinginfrastructuur oplossingen, investeert in de Juniper MX-960 3D router om de snelle toename van het internetverkeer te bedienen. Door de aankoop van de nieuwe router is het netwerk van LeaseWeb ook in de toekomst flexibel, schaalbaar en betrouwbaar en is er ruimte voor groei. De Juniper MX 960 3D vervangt de huidige Cisco CRS-1 core router.

Con Zwinkels, managing director van LeaseWeb: "Om aan de wensen en eisen van onze klanten te voldoen moet het volume van ons netwerk continu snel blijven groeien. Momenteel beslaat het internetverkeer van onze klanten 700 Gigabit per seconde (Gbps) en we verwachten op korte termijn een groei naar een gebruik van 1 Terabit per seconde (Tbps). Om te voldoen aan de groeiende behoefte van onze klanten zijn we overgestapt naar een nieuwe geavanceerde router. De MX-960 is in staat om 2,6 Tbps te verwerken, waardoor ons netwerk in de toekomst efficiënt kan blijven groeien."

Bastiaan Spandaw, netwerkarchitect bij LeaseWeb, geeft aan dat het netwerk met de aankoop van de MX-960 3D aan diversiteit heeft gewonnen. Die diversiteit zorgt ervoor dat de betrouwbaarheid van het netwerk verder is gestegen. Ook biedt de MX-960 3D een verhoogde high density en multi-point connectivity. Spandaw: "Onze klanten hebben behoefte aan een grotere bandbreedte, goede dienstverlening en vooral aan een uiterst betrouwbaar netwerk. De MX-960 3D biedt ons flexibiliteit en schaalbaarheid op een high performance platform en ondersteunt tevens de voor ons zeer belangrijke nieuwe 100Gbps Ethernet standaard. We kijken uit naar de toekomstige samenwerking met Juniper, omdat we verwachten hun expertise goed te kunnen inzetten bij de groei van ons netwerk. Zo kunnen de nieuwe Juniper line cards en routers twee keer zoveel dataverkeer verwerken ( 2,6 Tbps) dan die van hun naaste concurrenten, terwijl het energieverbruik per Gigabit gehalveerd wordt. De router van Juniper biedt zowel technologische als financiële voordelen en een verbeterde netwerkefficiëntie, waardoor we maximale waarde uit ons netwerk halen."


Over LeaseWeb
LeaseWeb, opgericht in 1997, is een Infrastructure as a Service (IaaS) aanbieder en eigenaar van een eersteklas wereldwijd hostingnetwerk. Dit netwerk heeft een uptime van 99,999% en biedt klanten een beschikbare bandbreedte van meer dan 1000 Gbps. LeaseWeb biedt onder andere dedicated servers, colocatie, virtualisatie- en cloud-diensten en maatwerk IT-infrastructuur oplossingen.

De groeiende infrastructuur van LeaseWeb spant zich via de belangrijkste telecomcarriers uit over vier datacenters in de regio Amsterdam. Daarnaast is LeaseWeb via internet exchanges aanwezig in Amsterdam, Londen, Frankfurt, New York, Brussel, Kopenhagen, Parijs, France-Ix, Budapest, Boekarest, Warschau, Praag, Bratislava, Milaan, Wenen, Stockholm, Oslo, Zürich, Luxemburg en Madrid.

LeaseWeb biedt haar IT-infrastructuur oplossingen in alle sectoren aan zowel startende ondernemingen die hun aanwezigheid op het internet willen ontwikkelen als gevestigde bedrijven, zoals Wikimedia, Heineken, Starbucks, Royal Joh. Enschedé, Univé, AFAS en Twenga. LeaseWeb heeft partnerships met grote en toonaangevende spelers in de IT, zoals Microsoft, VMware, Dell, HP, Cisco, Intel, Cpanel en Parallels. Dit verzekert klanten van een uitstekende kwaliteit. Voor meer informatie: www.leaseweb.com.





Ingezonden persbericht