Syntens workshops Zuid-Nederland


EINDHOVEN, 20101007 -- Syntens zet aan tot eerder, beter en sneller innoveren. Daarom organiseert Syntens regelmatig workshops en bijeenkomsten over actuele onderwerpen, speciaal voor innovatieve MKB-ondernemers. Binnenkort staan in Zuid-Nederland de volgende workshops op het programma (de titels zijn klikbaar voor meer informatie):

Workshopcyclus voor ondernemers met groeiambities 2 november te Breda
(www.syntens.nl/Workshops/Workshop/2350246.aspx)
In november start Syntens een workshopcyclus voor groeiende bedrijven. Tijdens de workshops kunnen ondernemers hun kennis en ervaring delen op het vlak van groeistrategie, organisatie, verbeteren van bedrijfsprocessen en ondernemerschap. De cyclus is bedoeld voor bedrijven die al langer bestaan en de startfase ruimschoots voorbij zijn, en uiteraard de ambitie hebben om te groeien.

Haal meer uit octrooien 11 november te Eindhoven
(www.syntens.nl/Workshops/Workshop/2336212.aspx)
Speciaal voor innovatieve MKB'ers organiseert Syntens de workshop "Haal meer uit octrooien". Tijdens deze workshop leren ondernemers hoe zij octrooien effectief kunnen inzetten om een product of productieproces te beschermen. Ook leren zij gebruik te maken van octrooi-informatie voor productontwikkeling. Aan het eind van de dag zullen de resultaten direct worden opgeslagen in een octrooidatabase.

Instrumentenkoffer voor installateurs 11 en 24 november te Roermond
(www.syntens.nl/Workshops/Workshop/2365557.aspx)
Agentschap NL heeft in samenwerking met Uneto-VNI, Provincie Limburg, de Gemeente Kerkrade en Syntens een instrumentenkoffer ontwikkeld voor installateurs en energie-adviseurs. Deze koffer bestaat uit een aantal instrumenten om de acquisitie en inschatting van mogelijke energiebesparende maatregelen bij potentiële klanten te vereenvoudigen. De workshop leert hoe men deze instrumenten kan gebruiken.

Verduurzaming van food en agri bedrijven 18 november te Eindhoven
(www.syntens.nl/Workshops/Workshop/2365557.aspx)
Syntens organiseert in samenwerking met het COS Brabant een masterclass verduurzaming van food- en agribedrijven. Veel ondernemers zien wel kansen en mogelijkheden op het gebied van duurzaamhed, maar weten niet precies welke kansen het snelst te realiseren zijn en welke het meeste rendement opleveren. Door deelname aan deze workshop krijgen bedrijven onder andere meer inzicht in de eigen ambitie met betrekking tot verduurzaming, kunnen zij een plan van aanpak ontwikkelen en een inschatting maken van het potentieel van de kansen. Deze masterclass bestaat uit 5 bijeenkomsten.

Slimmer financieren 22 november te Roermond
(www.syntens.nl/Workshops/Workshop/2340792.aspx)
Om nieuwe producten, processen of diensten in de markt zetten, is financiering nodig. In deze workshop stappen ondernemers met collega-ondernemers in een virtuele helikopter om het financiële landschap te verkennen. Aan bod komt onder andere hoe de financiële ruimte binnen de eigen organisatie vergroot kan worden en welke externe financieringsbronnen aangeboord kunnen worden. De workshop wordt aangeboden in samenwerking met de Kamer van Koophandel Limburg.

Design Pressure Cooker Groen 23 november te Bergeijk
(www.syntens.nl/Workshops/Workshop/2360768.aspx)
In het kader van het project MKB Design.Brabant organiseert Syntens de Design Pressure Cooker® Groen. Deze workshop is bedoeld voor ondernemers die hun bedrijf of product willen verduurzamen met behulp van design. Gedurende één dag gaan ondernemers en ontwerpers samen aan de slag met een ontwerpvraag. Aan het eind van de dag liggen er concrete tekeningen en/of prototypen die als input dienen voor het daadwerkelijk op de markt brengen van de innovatie.

Workshop sociale netwerken 24 november te Venlo
(www.syntens.nl/Workshops/Workshop/2364935.aspx)
De populariteit van sociale netwerken groeit snel. Toch is voor ondernemers vaak niet helemaal duidelijk hoe ze hun voordeel kunnen doen met deze netwerken. Tijdens de workshop Sociale Netwerken krijgen ondernemers eerst een algemene introductie over sociale media en daarna zal dieper ingegaan worden op het femomeen LinkedIn en wat dit precies voor hun bedrijf kan betekenen.

Workshop subsidies 25 november te Tilburg
(www.syntens.nl/Workshops/Workshop/2366150.aspx)
Er zijn veel subsidies voor ondernemers beschikbaar, waar zij niet altijd weet van hebben. In de workshop subsidies wordt stilgestaan bij de meest voorkomende subsidiemogelijkheden bij innovaties. Voor wie ze zijn en hoe ze aangevraagd kunnen worden. Ook vertellen andere ondernemers die succesvol subsidies hebben aangevraagd hoe het proces bij hen is verlopen.


Het complete workshopaanbod van Syntens is te vinden op: www.syntens.nl/workshops





Ingezonden persbericht