Art Stars in Maison de Bonneterie


Ter ere van de inrichting van Polo Jeans Co. in Maison de Bonneterie in Amsterdam en Den Haag zullen een aantal van Polo Jeans Co.'s Art Stars - ontworpen door beroemde Europese moderne kunstenaars - van 4 tot 17 oktober te zien zijn in Maison de Bonneterie. Op 6 oktober zullen deze Art Stars worden gepresenteerd op een cocktailparty in Amsterdam

AMSTERDAM/DEN HAAG, 20101007 -- Polo Jeans Co. presenteert met trots ART STARS, een tentoonstelling van werk van de vijftig bekendste jonge moderne kunstenaars van Europa. Geïnspireerd op de Amerikaanse vlag en in lijn met het Polo Jeans Co.-merk ontwerpen de kunstenaars 3D sterren die gemaakt zijn van de beste Amerikaanse denim. Deze zullen te zien zijn in een aantal Polo Jeans Co.-winkels in belangrijke steden in Europa, voordat ze tegen het einde van 2010 samenkomen in een openbare tentoonstelling in Londen.

De jonge kunstenaars worden uitgedaagd om elk op hun eigen wijze een doek om te toveren in een driedimensionale ster die de kernwaarden van het merk Polo Jeans Co. vertegenwoordigt, met behulp van een ruime keuze aan unieke materialen, waaronder verschillende denims, Amerikaanse vlaggen, verf, collages, bleekmiddel en borduursels. Behalve in de vorm en grootte van de ART STARS worden de kunstenaars alleen beperkt door hun eigen fantasie bij het omtoveren van de ster en de denim in een kunstwerk dat hun door Polo geïnspireerde visie symboliseert.

Liefhebbers van moderne kunst en mode krijgen de kans een van deze exclusieve Art Stars in hun bezit te krijgen. Alle sterren zullen eind 2010 samen te zien zijn op een openbare tentoonstelling in Londen en zullen daar worden geveild. De opbrengst van deze veiling gaat naar de Teenage Cancer Trust. Dit is een Britse organisatie die zich inzet om het leven van jongeren tussen de 13 en 24 die aan kanker lijden te verbeteren. Tieners met kanker zijn nog steeds tieners, en daarom richt Teenage Cancer Trust speciale afdelingen in Britse NHS-ziekenhuizen in die bemand worden door specialisten op het gebied van kanker bij tieners. Deze afdelingen worden vóór en dóór jongeren ontworpen en hebben tot doel jonge kankerpatiënten de beste kans te geven op een positieve afloop terwijl ze zo veel mogelijk in het echte leven staan. De moderne voorzieningen houden patiënten bezig tijdens hun lange en vaak zware verblijf en brengen tieners met kanker samen zodat ze elkaar kunnen steunen. Zie www.teenagecancertrust.org voor meer informatie.





Ingezonden persbericht