Wereldwijde twittercampagne met gratis ebook over Birma


DEN HAAG, 20101006 -- Vandaag begint een wereldwijde twittercampagne die het inhumane regime van Birma aan de kaak stelt. Over precies een maand worden in Birma verkiezingen gehouden om het militaire regering te legitimeren en waarvan vaststaat dat ze niet eerlijk zullen verlopen. Inzet van de twittercampagne is het ebook 'Burma: beauty and the beast' van Peter de Ruiter.

In ruil voor een tweet naar hun volgers kan iedereen het boek gratis downloaden via www.burmatweets.com. De bedoeling van de auteur is dat iedereen ter wereld zich een oordeel kan vormen over de onderdrukking in het land en daar naar kan handelen.

Peter de Ruiter hoopt ook mensen in Birma te bereiken, die verstoken zijn van betrouwbare informatie over hun land. Het oproer in 2007 heeft aangetoond dat elektronische media ver kunnen reiken. Ebooks kunnen ook op de computer worden gelezen. 'Burma: beauty and the beast' is de vertaling van 'Beelden van Birma, het land waar de klok achteruit loopt'. Demissionair minister Maxime Verhagen heeft in april hiervan het eerste exemplaar in ontvangst genomen. Na 7 november, de dag van de verkiezingen in Birma, gaat het ebook 9,50 euro kosten. Ook mensen met een Facebook-account kunnen het ebook downloaden.