Ingezonden persbericht


Hanteren wij nog steeds het juiste verdienmodel? Door het zware economisch tij stellen vele ondernemers deze vraag. Hoewel in algemene zin de foodsector minder averij heeft opgelopen dan veel andere sectoren, is er ook hier sprake van economische turbulentie en slinkende marges. De Food Valley Conferentie, op 7 oktober in CineMec te Ede, biedt onthullende inzichten in de verdienmodellen voor nu en in de toekomst.

Tijdens economisch zwaar weer hanteren veel ondernemers het verdienmodel 'Operational Excellence', waarbij een sterke focus ligt op verdere optimalisatie van de operationele processen. Toch zijn er meer verdienmodellen om in deze tijd een sterke en onderscheidende marktpositie te verwerven en deze in de toekomst te behouden. Tijdens de conferentie passeren diverse praktijkcases van business modellen de revue. Inspirerende sprekers belichten in het bijzonder de premium business, E-business, collectieve en open innovatie modellen. De conferentie biedt een uitgebreid praktijkgericht programma met lezingen en interactieve workshops. En er is volop de gelegenheid tot netwerken en het zelf ervaren van innoviteiten.

De conferentie wordt bezocht door ca. 500 vertegenwoordigers uit de agrifoodsector en het foodgerelateerde bedrijfsleven, vertegenwoordigers van research- en kennisinstellingen, overheidsbestuurders en intermediaire organisaties. Deelnemers uit een groot aantal Europese foodregio's geven de conferentie een internationale dimensie.

Food Valley Award
Tijdens de conferentie wordt de Food Valley Award uitgereikt aan een bedrijf dat zich op een innovatieve manier heeft onderscheiden. Eerder mochten Avebe, FrieslandCampina, Provalor, HiFri en Newtricious zich al tot de trotse eigenaars rekenen van deze gerenommeerde foodprijs.

Stichting Food Valley
De stichting Food Valley stimuleert innovatie in de Nederlandse agrifoodsector op basis van de behoefte van het bedrijfsleven dat 'het geweten van Food Valley' vormt. De stichting koppelt kennis en ondernemerschap aan elkaar, waardoor er wordt optimaal gebruik wordt gemaakt van de enorme rijkdom aan food expertise die Nederland kent.

Meer informatie
Meer informatie over het programma zal binnenkort bekend worden gemaakt via www.foodvalley.nl, de conferentiewebsite en het persbericht. Voor meer informatie en of direct aanmelden kunt u mailen naar: conference@foodvalley.nl. De Food Valley Conferentie vindt plaats tijdens de Food4You week (www.food4you.nl) , het kennisfestival over gezond en lekker eten.