Ingezonden persbericht


SPECIALE VERTONING

IN AANWEZIGHEID VAN

REGISSEUR PIERRE COFFIN TIJDENS

PLAYGROUND DIGITAL ARTS FESTIVAL 2010

Op donderdag 7 oktober a.s. om 19.15 uur vindt er een speciale vertoning plaats van DESPICABLE ME (originele versie) in MustSee, Tilburg tijdens het Playground Digital Arts Festival 2010. Pierre Coffin, een van de twee regisseurs van DESPICABLE ME, zal hierbij aanwezig zijn om de film te introduceren. Tevens zal hij tijdens het tweedaags festival voor innovatieve en creative digitale kunst een lezing geven over o.a. DESPICABLE ME, die hij samen met Chris Renaud geregisseerd heeft. Pierre Coffin regisseerde eerder de korte animatiefilm Gary's Fall (2003).

DESPICABLE ME / VERSCHRIKKELIJKE IKKE

Despicable Me / Verschrikkelijke Ikke is de nieuwe 3D animatiefilm van de makers van Ice Age, Horton en The Simpsons Movie.

Het is het verhaal van Gru, die geniet van alles wat slecht is en dit keer heeft hij het plan om de maan stelen (Ja, de maan!). Hij verslaat iedereen die hem in de weg zit met zijn wapenverzameling van krimp- en vriesstralen en zijn gevechtsklare land- en luchtvoertuigen. Op een dag ontmoet hij drie kleine eigenwijze weesmeisjes die naar hem kijken en iets in hem zien wat nog nooit iemand heeft gezien: een mogelijke papa. 's Werelds grootste schurk heeft zijn grootste uitdaging gevonden: drie kleine meisjes die Margo, Edith en Agnes heten.

Originele voicecast: Steve Carell, Jason Segel, Russell Brand en Miranda Cosgrove

Nederlandse voicecast: Jon van Eerd, Patricia Paay, Javier Guzman, Eddy Zoey, Ernst Daniel Smit, Sanne Wallis de Vries en Pip Pellens.

In Amerika is DESPICABLE ME een groot succes: de film heeft intussen meer dan $230 miljoen opgebracht.

Vanaf 13 oktober overal in de bioscoop, in de originele en Nederlands gesproken versie, ook in 3D!

www.despicableme.nl




Ingezonden persbericht