Ingezonden persbericht


Utrecht, 30 augustus 2010
PERSBERICHT

Beeldend theater van wereldniveau, exclusief in Stadsschouwburg Utrecht GARAGE D'OR door de FAMILIE FLÖZ

Op donderdag 7 oktober vindt in de Utrechtse Stadsschouwburg de Nederlandse première plaats van Garage d'Or, de nieuwste voorstelling van het succesvolle Berlijnse theatercollectief Familie Flöz. Garage d'Or is ook nog te zien op 8 oktober en begint om 20.00 uur.

Het theatercollectief Familie Flöz uit Berlijn, gespecialiseerd in beeldend theater met maskers, vierde de afgelopen jaren grote successen in Utrecht. In 2003 maakte het gezelschap de verbindende acts in het kerstcircus Cascade. In de jaren daarna veroverde de Familie Flöz de harten van het theaterpubliek definitief met prachtige, humoristische en ontroerende voorstellingen als Ristorante Immortale, Hotel Paradiso, Teatro Delusio en Infinita.

In de nieuwste productie, Garage d'Or, dromen vier mannen in een kleine garage van een nieuw leven, weg van hun veeleisende vrouwen en mondige, moeilijk opvoedbare kinderen. Op zoek naar oprechte liefde en vrijheid stoten ze een deur open die zich niet meer laat sluiten. Hun missie voert hen langs onvermoede verten en de donkerste dieptes van henzelf. Plotseling stuiten ze op onverklaarbare dingen. Vroeger en heden, droom en werkelijkheid beginnen door elkaar te lopen.

Garage d'Or gaat over onmacht en onvermogen, over plichten en dromen, over de macht der gewoonte en het verlangen vrijheid. Garage d'Or ontroert, maar is ook onweerstaanbaar komisch in de herkenbare uitbeelding van menselijke typen en eigenaardigheden. Beeldend theater van wereldniveau! Nederlandse première, exclusief in Utrecht.

regie: Michael Vogel, spel: Paco Gonzalez, Björn Leese, Benjamin Reber, Hajo Schüler, toneelbeeld: Andrey von Schlippe, Michael Ottopal, muziek: Dirk Schröder, maskers: Hajo Schüler, licht: Reinhard Hubert, kostuums: Julia Moritz. Een productie van Familie Flöz en Theater Duisburg, in coproductie met La Strada Graz en ondersteuning van Stadsschouwburg Utrecht, Festival d'Anjou en Centro Servizi Culturali Santa Chiara, wereldpremière: 28 mei 2010 Theater Duisburg

Informatie en kaartverkoop
Kaarten à E20 (2e rang E16) zijn verkrijgbaar via www.stadsschouwburg-utrecht.nl en aan de kassa van de Stadschouwburg, 030-2302023. Openingstijden maandag t/m zaterdag van 12.00-19.00 uur, telefonisch van 12.00-17.00 uur.

Meer informatie op www.stadsschouwburg-utrecht.nl en www.floez.net.