Gemeente Lingewaal


Gratis voorlichting energiebesparing voor bedrijven

Energiebesparing door energiezuinige verlichting

Het energieverbruik door verlichting in Nederland staat gelijk aan het opwekkingsvermogen van anderhalve (nieuwe) elektriciteitscentrale. Circa 60% daarvan komt ten laste van gebouwen voor bedrijven, kantoren, winkels en scholen. In een gemiddeld gebouw is de verlichting verantwoordelijk voor circa 25% van het totale elektriciteitsverbruik. Door toepassing van energiebesparende maatregelen kan het verbruik met meer dan de helft teruggebracht worden! Daarbij valt te denken aan de toepassing van aanwezigheidsdetectie, daglichtafhankelijke regelingen, het vervangen van oude TL-balken door efficiënte TL en het vervangen van gloei- en halogeenlampen door TL, led of spaarlampen.

Voorlichtingsmiddag en -avond in Maurik
Omdat Lingewaal een groene gemeente wil zijn en blijven organiseert de gemeente in samenwerking met de gemeente Buren een voorlichtingsbijeenkomst over alle besparende mogelijkheden voor gebruikers/eigenaren van utiliteitsgebouwen (scholen, winkels, bedrijven en kantoren).
Deze vindt plaats op 7 oktober 2010 in Maurik op het parkeerterrein voor het gemeentehuis gelegen aan de Wetering 1 in Maurik. In een rijdend leslokaal kunt u kennis maken met de modernste energiezuinige verlichtingstechnieken.

Opgave per doelgroep
Omdat u specifieke vragen voor uw gebouw kunt stellen, kunt u zich opgeven voor:

de groep bedrijfs- en kantoorgebouwen 15.30 tot 17.00 uur de groep agrariërs, waaronder ook kassentelers 17.00 tot 18.30 uur de groep winkeliers 18.30 tot 20.00 uur

Â

Â

Â

Â

Heeft u belangstelling voor deze voorlichting, geeft u zich dan uiterlijk 1 oktober op per e-mail bij dhr P. Hoek, phoek@buren.nl. Geef hierin aan bij welke groep u behoort. Er is maar een beperkt aantal plaatsen, wees er dus snel bij!