Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Op 7 en 8 oktober vindt Playgrounds Digital Arts Festival plaats in Tilburg. Het festival toont in 013 en andere locaties in de Tilburgse binnenstad de beste digitale audiovisuele design van dit moment. Het programma bestaat uit een verzameling werken van onder meer grafisch ontwerpers, animators, character designers, gameontwikkelaars en andere digitale artiesten. Maar niet alleen laat het festival veel innovatieve animaties en films zien, ook zijn de makers aanwezig om tijdens artist talks en Q&A's uitleg te geven over hoe hun werk tot stand komt. Playgrounds Digital Arts Festival presenteert grote namen uit de film en game-industrie. Onder de sprekers van het festival bevinden zich onder meer Pierre Coffin en Rex Crowle.

Pierre Coffin, regisseur van de 3D animatiefilm Despicable Me, zal zijn film introduceren tijdens de exclusieve Nederlandse pre-premiere in bioscoop MustSee. Buiten zijn aanwezigheid bij deze speciale vertoning van de film die in Amerika een groot succes was, zal Coffin tijdens het Playgrounds Festival ook een lezing houden waarin hij ingaat op zijn werk als regisseur en animator.

Rex Crowle, graphic designer en animatieregisseur, heeft zijn sporen verdiend met zijn bijdragen aan videogames als Little Big Planet, Fable en Black & White. Daarnaast animeerde hij televisieprogramma's voor Disney en de BBC. Crowle is één van de vele internationale sprekers tijdens het tweedaagse Playgrounds Festival, dat verder bestaat uit workshops, filmvertoningen, theater en muziek.

Het muzikale avondprogramma van het Playgrounds Festival wordt ingevuld door onder meer de Belgische electroband The Subs, de Nederlandse hiphopformatie De Jeugd van Tegenwoordig en de Australische band PVT.

Tickets zijn online te koop via www.playgroundsfestival.nl/tickets, of kijk op www.ticketmaster.nl. Houd er rekening mee dat het aantal festivalkaarten beperkt is.

Dagkaart 15,-
Avondkaart 10,-
Festivalpas 25,-

*Alle prijzen zijn exclusief servicekosten. Geen geld terug, kaarten zijn niet om te ruilen. Playgrounds streeft na een open festival te zijn en wil je informeren over het proces van het maken van digitale film en design.

Voor meer informatie, kijkt u op http://www.playgroundsfestival.nl



Ingezonden persbericht