Ingezonden persbericht


Geachte leden van de pers,

Met het 5 jarige bestaan van het SCENECS International Debut Film Festival willen wij u graag uitnodigen voor onze persbijeenkomst die op 7 oktober zal plaatsvinden. Vanaf 14:15 uur bent u welkom bij 'het Paviljoen' in Amersfoort, waar om 14:30 uur de bijeenkomst zal beginnen. Op deze middag zal onder andere het nieuwe beeld van SCENECS onthuld worden. Hiernaast zal er een presentatie worden gegeven door festivaldirecteur Arya Tariverdi, over hoe onze planning van dit feestelijke jaar eruit zal zien.

Voor onze relaties en sponsors organiseren we dit jaar ook een boottocht door de grachten van Amersfoort. Hier zal de achtergrond van Amersfoort als Filmstad op een leuke manier onthult worden. Natuurlijk bent u hierbij ook van harte welkom! De relatiemiddag duurt tot 17:00 uur, waarna er nog ruimte zal zijn voor een samenkomst bij Zandfoort aan de Eem onder het genot van een hapje en een drankje.

We horen graag of u aanwezig bent bij de persbijeenkomst en of u zult deelnemen aan onze boottocht. Gezien de beperkte plaatsen op de boot, horen wij dit graag uiterlijk op maandag 4 oktober. Voor een algemene uitleg over het SCENECS Film Festival of voor een routebeschrijving naar de perslocatie, zie bijlage.

Wij hopen allen op u aanwezigheid!

Voor informatie over SCENECS zie bijlage.

Met vriendelijke groet,
SCENECS

SCENECS, The International Debut Film Festival

SCENECS is een internationaal filmfestival in Amersfoort dat nieuwe regisseurs en producenten van films en documentaires met hun eerste en tweede productie breed de ruimte geeft voor hun verdere ontwikkeling. SCENECS onderscheidt zich van andere filmfestivals door haar "Debuutformule". Door deze formule creëert SCENECS een eerlijk platform, waar nieuwe filmmakers de kans en ruimte krijgen hun producties aan een groot publiek te presenteren en onderling de competitie aan te gaan. Nieuwe regisseurs en producenten kunnen, na hun opleiding en enige werkervaring, vaak nog niet als gevestigde professionals worden gezien, maar hebben wel die ambitie. Voor de ontwikkeling van nieuwe filmmakers zijn de volgende zaken van groot belang: een professioneel vertoningsplatform, gerichte educatie, netwerk in de filmindustrie, informatievoorziening en, niet te vergeten, erkenning! Op grote festivals krijgt deze doelgroep minder kansen vanwege de concurrentie met gevestigde makers. Daarom biedt SCENECS voor haar doelgroep een professionele programmering, vertoningmogelijkheden van hoge technische kwaliteit en een eerlijker competitieklimaat. Deze vertoningen zullen ook dit jaar weer door een aantal grote namen in de filmindustrie beoordeeld worden. SCENECS programmeert ook films van gevestigde makers, maar doet dit buiten de competitie om en met het doel om gevestigde en nieuwe makers met elkaar in contact te brengen en de 'oudere garde' te laten vertellen over de ervaringen tijdens hun beginperiode. Aan de hand van deze vertoningen organiseert SCENECS tijdens het festival lezingen, Q & A's en discussies over specifieke onderwerpen: voor beide groepen een interessante en leerzame ervaring. De vijfde editie van het SCENECS Film Festival vindt dit jaar plaats van 3 tot en met 7 november.

Voor nog meer informatie gaat u naar www.scenecs.nl