Gemeente Bronckhorst

P10 congres getiteld: 'Uitdagende toekomst voor het platteland' op 7 oktober a.s.

Op donderdag 7 oktober a.s. van 13.00 tot 18.00 uur organiseert de P10 het congres 'Een uitdagende toekomst voor het platteland, appèl aan bestuurlijk lef' in het provinciehuis op de Markt 11 in Arnhem. Doel van het congres is om alle partijen ervan te overtuigen dat een gezamenlijke aanpak van de problematieken waar het platteland mee te maken heeft noodzakelijk is. Er is ruim plaats om elkaar te inspireren met visies, uitdagingen en successen. De P10 is het samenwerkingsverband van de tien grootste plattelandsgemeenten van Nederland. De gemeente Bronckhorst is oprichter van de P10 en initiatiefnemer voor het congres.

Op het programma staan o.a. de volgende sprekers:
. Henk Aalderink (voorzitter P10, burgemeester van Bronckhorst) over het nieuwe rapport 'Zomer in Nederland; een handleiding voor een toekomstbestendig platteland. Dit wordt tijdens het congres uitgedeeld aan de deelnemers. . Peter Kuenzli (landschapsarchitect) over Wat is het verhaal van de gemeente Sluis en welke lessen zijn te trekken?

Verder zijn er zogenaamde ontwerptafels voor het opstellen van een agenda (lijnen en voorwaarden) voor 2011 voor een toekomstbestendig platteland, zaaldiscussies en de overhandiging van de Handleiding P10 met voorbeelden ter inspiratie en lessen voor gemeenten voor hun activiteiten op het gebied van duurzaamheid, leefbaarheid en levendigheid van het platteland.