Universiteit van Tilburg

Persbericht 7 oktober 2010

Universiteit van Tilburg alweer beste specialistische universiteit

Elsevier enquete: Tilburgse opleidingen economie en recht scoren het best

De Universiteit van Tilburg is voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot beste specialistische universiteit in het jaarlijks onderzoek van het weekblad Elsevier. Tilburg scoort met vijf opleidingen als beste van Nederland: Economie, Econometrie en operationele research, Accountancy, Fiscaal recht en Rechtsgeleerdheid . De tweede plaats in hun categorie scoorden de Tilburgse opleidingen Bedrijfswetenschappen en Sociologie. Studenten vinden ook de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen een eerste plaats waard.

Bijna 2.500 hoogleraren en hoofddocenten van universiteiten en zestigduizend studenten deden mee aan het jaarlijkse onderzoek van Elsevier, dat voor de zestiende keer werd gehouden. Dertien universiteiten werden onder de loep genomen en onderverdeeld in drie groepen: brede, specialistische en technische universiteiten.

De hoogleraren en hoofddocenten beoordeelden de kwaliteit van de docenten en hun wetenschappelijke werk en ook het programma van de bachelor- en masteropleidingen. De studenten legden de opleidingen langs de lat volgens de volgende criteria: de faciliteiten, het programma, de kwaliteit van het onderwijs en van de docenten, de manier van toetsen en de interne organisatie en communicatie. Ook werd gekeken naar de kansen voor afgestudeerden op de arbeidsmarkt.

Op de tweede plaats bij de specialistische universiteiten komt de Erasmus Universiteit van Rotterdam en op de derde plaats de Universiteit Maastricht, net als vorig jaar. Van de brede universiteiten scoort de Universiteit van Utrecht wederom het hoogst en bij de technische universiteiten delen de TU Eindhoven en de TU Delft de eerste plaats.




Universiteit van Tilburg