Ingezonden persbericht


Persbericht, 07-10-2010

Jochem Myjer verkozen tot beste cabaretier van Nederland

Jochem Myjer mag zich de beste cabaretier van Nederland noemen. Het publiek wees bij de CabaretAwards deze hyperactieve cabaretier aan als beste cabaretier van afgelopen seizoen. De prijs werd door Bart van Mossel, directeur van de Leidse Schouwburg uitgereikt. Totaal stemde meer dan 1.300 mensen in de categorie Beste Cabaretier.

Jochem Myjer is al jaren van vaste waarde in het theater. De prijs is dan ook volledig terecht volgens Bart van Mossel. De in Leiden geboren en getogen cabaretier staat dan ook als één van de weinige cabaretiers in Nederland 3 jaar met dezelfde voorstelling overal in uitverkochte zalen. Jochem Myjer kreeg de prijs voor zijn voorstelling 'De rust zelve'. Volgend seizoen zal hij weer te zien zijn met een nieuwe voorstelling.

De CabaretAwards zijn een initiatief van Cabaretmagazine.nl om het publiek de kans te geven hun favoriet van afgelopen seizoen te belonen. De prijs is in enkele jaren uitgegroeid tot de grootste publieksprijs voor cabaretiers. Eerder wonnen onder andere Najib Amhali, Sara Kroos en Arie & Silvester.