Gemeente Uithoorn

Nieuwe fase Legmeer-West: `beLeef Buitendijks'

In Uithoorn ligt de nieuwbouwwijk Legmeer-West. Deze wijk wordt in verschillende fasen ontwikkeld. Onlangs is voor de derde fase het landschappelijke en stedenbouwkundig ontwerp vastgesteld.

De volgende stap is het aan de slag gaan met het woningontwerp. Onder de naam `beLeef Buitendijks' worden geïnteresseerden opgeroepen om mee te denken in zogenoemde woonpanels

De woonpanels gaan over randvoorwaarden als het openbaar gebied, het hof, de architectuurwensen, de woningomvang en de wensen voor de plattegrondindelingen. De panels staan onderleiding van de architect Peter van Woerkom en ontwikkelaar Rik Harmsen van Kalliste Woningbouwontwikkeling.

Actieve inbreng van deelnemers vormt een waardevolle inbreng voor de architect om een aansprekend ontwerp te maken. In de woonpanels worden concepten van het schetsontwerp, het voorlopig ontwerp en het definitief ontwerp grondig onder de loep genomen.

`BeLeef Buitendijks'

Buitendijks bestaat straks uit 35 woningen die als volgt zijn ingedeeld:

Aantal Type Indicatie prijsklassen

8 tussenwoningen vanaf circa EUR 234.000,-

8 hoekwoningen vanaf circa EUR 305.000,-

12+2 twee-onder-één-kap woning vanaf circa EUR 339.000,-

en vrijstaand geschakeld

5 vrijstaand vanaf circa EUR 420.000,-

De bouw van deze woningen begint naar verwachting in de eerste maanden van 2012.

Kenmerkend voor `beLeef Buitendijks' is de groene ligging. De locatie wordt omsloten door het groen van de ecologische zone, een groene zone aan de zuidkant en de voormalige spoordijk.

Doordat het gebied is omsloten door groen kan hier een ontspannen, speelse en eigentijdse buurtschap worden gerealiseerd. Het gebied krijgt als centrale plek een hof, die samen met de bewoners zal worden ingevuld. De toekomstige bewoners zullen hier graag gaan wonen.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website http://www.beleefbuitendijks.nl/ waar u zich ook kunt aanmelden voor het bijwonen van de woonpanels.

Laatst gewijzigd: 07 oktober 2010