Ingezonden persbericht


Nepcollectanten actief in Utrecht-Noord

Utrecht, 7 oktober 2010

Dierenbescherming Utrecht Amersfoort waarschuwt voor nepcollectanten die op 5 en 6 oktober zijn gesignaleerd in Utrecht-Noord. De landelijke collecteweek van de Dierenbescherming is maandag van start gegaan. Gisteren kwam de eerste melding binnen over twee mensen die zich voordeden als collectant, maar dat beslist niet waren.

Op de Paardensprongstraat werd gisteravond een man gesignaleerd die langs de deuren ging 'voor de Dierenbescherming'. Dinsdagavond was er iemand op het Grootmeesterplein, Simultaan- en Rokadestraat actief, die ook beweerde voor de dieren geld op te halen.

Alle collectanten dragen een verzegelde, groene collectebus bij zich, voorzien van het Dierenbeschermingslogo. Bovendien kunnen ze zowel hun eigen identiteitsbewijs als een legitimatiebewijs van de Dierenbescherming tonen. De Dierenbescherming betreurt het dat goedwillende mensen de dupe zijn geworden van deze praktijken en benadrukt dat de mensen die de dieren willen steunen er goed aan doen een extra blik te werpen op het legitimatiebewijs. Bij twijfel kan het publiek contact opnemen met het kantoor van Dierenbescherming Utrecht Amersfoort (030-246 88 66) of direct met de politie bellen (0900-8844).