Persbericht

UNIT4 en FINAN samen in prognosesoftware
~ SaaS-oplossing UNIT4 Prognose biedt accountant extra adviesmogelijkheden ~

Sliedrecht, 7 oktober 2010 - UNIT4 heeft een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met FINAN Financial Analysis voor de ontwikkeling van prognosesoftware voor accountantsorganisaties. UNIT4 Prognose is een SaaS-oplossing die wordt geïntegreerd in de accountancysoftware van UNIT4.

Met behulp van UNIT4 Prognose kan de accountant onder meer een liquiditeitsbegroting voor de komende twaalf maanden maken. Op basis van de variabelen die onderdeel zijn van de liquiditeitsbegroting - zoals investeringen, aflossingen, omzetfluctuaties, het betaalgedrag van debiteuren - zijn scenario's te maken. Aan de hand hiervan is het eenvoudiger om passende maatregelen te nemen. Ook is zo in te schatten wanneer een ondernemer extra financiële middelen nodig heeft.

UNIT4 Prognose wordt onder meer geïntegreerd in de rapportgenerator UNIT4 Audition. Hierdoor is het mogelijk om met een paar extra muisklikken prognoses te genereren van zowel de huidige als toekomstige financieringsbehoeftes bij going concern, groei, (des)investeringen of een reorganisatie. De uitkomsten bieden de accountant handvatten voor meer advieswerkzaamheden. De software is zo ontworpen dat het niet nodig is om een cursus te volgen.

Herman de Jonge, directeur UNIT4 Accountancy: "We merken dat advieswerkzaamheden een steeds belangrijkere rol gaan spelen bij onze klanten en zijn op zoek gegaan naar software die hen hierbij kan ondersteunen. In FINAN hebben we een perfecte partner gevonden, aangezien deze partner een aantoonbare specialist is op het gebied van prognosesoftware. Met deze samenwerking zullen wij als marktleider ook een belangrijke rol gaan spelen op het onderdeel advies en maken wij onze totaaloplossing compleet."

Michiel Schipper, algemeen directeur bij FINAN Financial Analysis: "We houden ons al 25 jaar bezig met financiële analyses, hoofdzakelijk bij banken en financiële instellingen. De samenwerking met UNIT4 is voor ons een uitgelezen kans om accountants te bedienen met laagdrempelige prognosesoftware. We vertalen wetenschappelijke bedrijfseconomische rekenmodellen naar softwareoplossingen voor rating en prognose. Bij de ontwikkeling hiervan hebben we nauw samengewerkt met de Rijksuniversiteit van Groningen. UNIT4 kent de accountancymarkt goed, weet de behoeften te detecteren en wij hebben deze vertaald naar een laagdrempelige prognoseoplossing."

Tijdens de accountancytour die in oktober plaatsvindt op verschillende locaties in het land, wordt UNIT4 Prognose gedemonstreerd. De software is in het eerste kwartaal van 2011 beschikbaar.